De Belgische zender VTM start deze week met een Vlaamse versie van de succesvolle Nederlandse serie Mijn Tent Is Top. In België heet het 'Mijn Restaurant', en vervult levensgenieter en presentatrice Rani de Coninck de rol die Herman den Blijker heeft in Mijn Tent Is Top. Den Blijker heeft overigens niets te maken met de Belgische serie, die net als Mijn Tent Is Top is gebaseerd op de formule van het Australische programma 'My Restaurant Rules', waarin koppels strijden om de sleutel van hun restaurant.

Anders dan bij de Nederlandse serie, krijgen bij Mijn Restaurant alleen de winnaars hun restaurant. De afvallers moeten het pand weer verlaten. De deelnemende zaken staan in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Oostende.

Elke twee weken valt één van de vijf deelnemende restaurants af. De vakjury van het programma nomineert twee potentiële afvallers, het publiek bepaalt uiteindelijk wie toch doormag. Tot twee koppels over zijn, die dan de finale van Mijn Restaurant ingaan.

In die vakjury zit onder andere Peter Goossens, chef-kok van Hof van Cleve in Kruishoutem, één van de twee driesterrenzaken van België.