De psychische (drugs)problemen van Britney Spears zouden zo opgelost zijn als ze vlees en melk zou laten staan. Althans, dat zegt Ingrid Newkirk, directeur van PETA, ´s werelds grootste dierenrechtenorganisatie. Volgens de website Entertainmentwise.com heeft Newkirk al een brief geschreven naar Jamie en Lynne Spears, de ouders van de aftakelende popzangeres.

Daarin staat: `We hebben gehoord dat Britney om een ijsje vroeg toen ze in het ziekenhuis was. Het kan zijn dat er een verband is tussen haar eetgewoontes en haar psychische gesteldheid. Er bestaan rapporten die aantonen dat manisch-depressieve mensen overgevoelig zijn voor melkproducten zonder dat ze dat weten. De symptomen verslechteren als ze doorgaan met het eten en drinken van deze producten`.

Volgens Newkirk zou ook rauw vlees een boosdoener kunnen zijn. ´Het is bewezen dat daarin bepaalde parasieten zitten die symptomen van schizofrenie kunnen verergeren´.

De PETA-directeur vindt dan ook dat veganist worden de beste oplossing is voor Britney. ´Is goed voor de lijn en een stuk goedkoper dan een psychiater´. Newkirk staat bekend om haar campagnes voor PETA die veganisme promoten.