Na het succes van 2007 viert Nederland in maart 2008 opnieuw de Nationale Pannenkoekdag, waarbij zo'n 150 basisscholen, verspreid over Nederland, een belangrijke rol spelen. Dit jaar staat Nationale Pannenkoekdag, onder het motto 'Tefaltje Dekje', in het teken van jongeren die zich inzetten voor ouderen. Op de dag voor pannenkoekdag (28 maart) gaan duizenden leerlingen van deze basisscholen pannenkoeken bakken voor ouderen in verzorgingstehuizen uit de eigen buurt en toveren zij de eetzaal om in een heus pannenkoekrestaurant. Daarnaast gaan kinderen op Nationale Pannenkoekdag zelf (29 maart) bij ouderen in de eigen buurt, die nog zelfstandig wonen, pannenkoeken bakken. De Nationale Pannenkoekdag is een initiatief van Tefal en wordt ondersteund door de Landelijke Organisatie Cliëntenraden (LOC) en de Vereniging Erkende Pannenkoekrestaurants (VEP)

De komende weken zullen de basisscholen contact opnemen met een verzorgingshuis in de buurt om een pannenkoekbakken-afspraak te maken. De leerlingen dekken op 28 maart de tafels in de verzorgingshuizen en gaan pannenkoeken bakken met door Tefal beschikbaar gestelde ingrediënten en uiteraard pannenkoekpannen. Alle scholen die deelnemen doen automatisch mee aan een kwaliteitswedstrijd. De school die er in slaagt de beste sfeer (ambiance) in het restaurant van een verzorgingshuis te creëren wint een geheel verzorgde schoolreis naar de Efteling voor alle leerlingen met als hoogtepunt een bezoek aan Tafeltje Dekje. Jurering vindt plaats via door de scholen ingestuurde foto's van de gedekte tafels. De jury bestaat uit 'kenners' van verzorgingshuizen en pannenkoeken, de LOC en de VEP

De Nationale Pannenkoekdag werd vorig jaar voor het eerst gehouden en bleek een daverend succes. Basisscholieren in het hele land zamelden toen, door de aan Pannenkoekdag gekoppelde manifestatie 'Beren voor Beren', meer dan 16.000 knuffelberen in voor hun leeftijdgenoten in Bosnië en Herzegovina. Het enthousiasme van de schooljeugd heeft Tefal doen besluiten ook nu weer de basisscholen te betrekken bij Pannenkoekdag. Alle activiteiten rond Pannenkoekdag zijn te lezen op www.pannenkoekdag.nl , een website vol met lekkere recepten, leuke weetjes en informatie over de stand van zaken.