Niven Kunz, de jongste sterkok van Nederland en eigenaar van 't Raethuys in Wateringen, is sinds maandag 28 januari officieel toegetreden tot de Alliance Gastronomique. 'Niven is een bijzonder geval. Hij is de eerste van de derde generatie koks in de Alliance', sprak voorzitter John Beeren. De eerste man van het restaurant-samenwerkingsverband was trots op het jongste lid dat afkomstig is uit 'eigen kweek'. 'Niven heeft zijn opleiding binnen de Alliance-restaurants gehad. We koesteren zijn talent en passie.'

De jonge chef-kok werkte hij bij De Bokkedoorns in Overveen en bij De Librije in Zwolle. De 26-jarige chef is sinds vier jaar actief als eigenaar van 't Raethuys.


Beeren ziet in Kunz de eerste van een derde generatie talentvolle chefs. 'Weer een mijlpaal in ons 41-jarig bestaan van de Alliance'. Als vertegenwoordiger van de tweede generatie ziet hij mensen als Jonnie Boer van de Librije. Herman van Ham, voormalig chef bij Hostellerie De Hamert in Wellerlooi, is volgens hem iemand van de eerste generatie.

Met de toetreding van het Wateringse restaurant komt het aantal leden van de Alliance op 33. Het merendeel van de aangesloten bedrijven komt uit Nederland. Er zijn drie Belgische leden.