De tweede serie van het succesvolle tv-programma Mijn Tent is Top met Herman den Blijker start 5 februari. RTL, die de serie uitzendt, heeft de locaties waar de horecazaken komen inmiddels vrijgegeven. De Mijn Tent is Top-locaties zijn Enschede, Breda, Den Haag en Groningen. In de serie moeten koppels succesvol een horecabedrijf opstarten. Het beste koppel krijgt de investeringen kwijtgescholden.

Dinsdag 5 februari zendt RTL de eerste aflevering van de tweede serie uit tussen 21.30 en 22.30 uur. Mijn Tent is Top is te zien op het hoofdkanaal van RTL, RTL4.

'Het format is helder en avontuurlijk, een mix van reality, ondernemen in de breedste zin en staat bol van strijd en emotie. Met Herman den Blijker als rode draad en keurmeester is het televisiegedeelte een succes geworden', zegt programmadirecteur Erland Galjaard van RTL4.

Aan het programma werken enkele sponsors mee waaronder Heineken. 'Heineken is als sponsor van dit programma betrokken bij de horecalocaties, als ondersteuning voor de koppels en uiteraard als leverancier van bier en andere dranken', meldt Ronald den Elzen, directeur Horeca Heineken Nederland.