De HME Group, met culinair directeur Ron Blaauw, neemt het roer over van Groot Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel. Onder leiding van chef-kok Andrès Delpeut zal de overname op 1 februari 2008 plaatsvinden. Herman den Blijker en David Crouwel kunnen zich door de verkoop van Groot Paardenburg meer gaan concentreren op andere zaken van de Engel Groep, die zich vooral rond Rotterdam plaatsvinden. Door de overname van Groot Paardenburg zetten Ron Blaauw en zijn zakenpartners zich culinair definitief op de kaart van Ouderkerk aan de Amstel, waar hij al een twee Michelinsterren restaurant onder zijn eigen naam heeft. De brasserie sfeer in Groot Paardenburg zal het ook toegankelijk maken voor een breder publiek. De HME Group heeft hiervoor chef-kok Andrès Delpeut aangenomen, die er een internationale keuken van maakt. Het karakteristieke pand aan de Amstel zal een drieweekse cosmetische verbouwing ondergaan en eind februari 2008 haar deuren weer openen. Volgens Jan Semeins, algemeen directeur van de HME Group, past Groot Paardenburg uitstekend bij de HME Group, door de grote historie, de uitstraling, capaciteit en unieke ligging.



Chef-kok Andrès Delpeut was eerder acht jaar lang mede-eigenaar van het met één Michelinster bekroonde restaurant De Roggebot in Ermelo. Daarna maakte hij de overstap naar De Hoefslag in Bosch en Duin. Door de recente overstap naar de HME Group, wordt Delpeut de rechterhand van Ron Blaauw. Groot Paardenburg, krijgt met zijn nieuwe chef-kok Delpeut een internationale keuken met klassieke gerechten. Verder zal Delpeut zich bezig houden met de kwaliteitsbewaking in keukens die onder de HME Group vallen.