De jaarlijkse erkenning voor iemand die heeft bijgedragen aan de gastronomie in Nederland, de Uncle Ben's Ring, is dit jaar uitgereikt aan Thérèse Boer. Zij kreeg de ring voor haar diversiteit aan activiteiten binnen de gastronomie en jarenlange toewijding aan De Librije. Boer was zichtbaar ontroerd door de erkenning, die ze ontving uit handen van Alliance-voorzitter en vorige ring-winnaar John Beeren. 'Je krijgt 'm van collega's, dat is het mooiste. Ik hoor nu denk ik bij een gilde van toppers.'

De kersverse gastronomische topper die de ring draagt, en bevindt zich in goed gezelschap. Enkele bekende recente oud-winnaars zijn John Beeren (2005), Margo Reuten (2004), Peter Klosse (2003), Cees Helder (2002) en Leo van Eeghem (2001). Vorig jaar is de ring bij gebrek aan een goede kandidaat niet uitgereikt.

Gastvrouw
'Het is een mooi rijtje wat mij voorging', glundert Boer. 'Ik vind het leuk dat ik hem krijg, als gastvrouw. Meestal komt het koksvak wel erg naar voren.' Niet dat ze haar man de ring niet gunt: 'Zonder Jonnie had dit nooit gekund.'

Diezelfde Jonnie had haar wel onder valse voorwendselen naar de beurs gelokt, vertelt Thérèse: 'Ik wilde helemaal niet. Ik had zoiets van: ik wil naar de kinderen en de zaak. Maar Jonnie zei: nee, we móeten echt even kijken bij onze jongens.' Met die jongens doelt Boer op het team van De Librije wat deelnam aan de kookwedstrijd om de Zilveren Champignon, en dat de prijs ook wist te winnen.

Derde dinsdag september
De Uncle Ben's Ring wordt sinds 1988 jaarlijks uitgereikt en is een eerbetoon aan personen die op een bijzondere wijze de Nederlandse gastronomie promoten. Cas Spijkers was in 1988 de eerste die de ring ontving. De organisatie, bestaande uit oud-ringwinnaars, bepaalt jaarlijks op de derde dinsdag van september wie als winnaar wordt uitgeroepen tijdens de vakbeurs in Den Bosch.