In de strijd om 's maandags het aantal bezoeken in restaurants te vergroten is een nieuwe website gelanceerd. www.openopmaandag.nl bevat specifiek eetgelegenheden waar op de eerste werkdag van de week een vorkje kan worden geprikt. Volgens de initiatiefnemers, Alain François en Maurice van Bussel van Knoopjelos.nl, gaat het om 'de beste restaurants die op maandag open zijn'. Consumenten kunnen met de site snel een eetadres vinden om op een maandag te bezoeken.

De deelnemende restaurants zijn gerangschikt per provincie en per stad. Het gaat om zo'n driehonderd geselecteerde restaurants. Naast telefoonnummer en e-mailadres worden de restaurants zichtbaar gemaakt op een handige plattegrond.

Het initiatief Openopmaandag.nl komt gelijktijdig met het plan van restaurantvoorman Leo van Eeghem van Koninklijk Horeca Nederland om dalmomenten in restaurants aan te pakken. Van Eeghem kondigde vorige week aan binnenkort met officiële plannen naar buiten te treden. Gedacht wordt aan een overkoepelende website waarop restaurateurs dagelijks, of zelfs per uur, hun menuprijzen kenbaar kunnen maken.