Kippenvlees hoeft niet per definitie wit te zijn, in Azië en Amerika krijgen gasten in restaurants zwarte kippetjes, kippenpoten en vleugels voorgeschoteld. Het bijzondere vlees is niet gemanipuleerd of geverfd, maar is van de Silkie kippen Deze donzige aandoenlijk uitziende witte kippetjes zien er aan de binnenkant veel minder aantrekkelijk uit dan aan de buitenkant. Hun botten zijn pikzwart en het vlees is heel donker beige, bijna tegen zwart aan.

In Azië zijn de mensen verzot op het vlees en ook in Amerika zijn het vooral de Aziaten die erom vragen, staat te lezen in de New York Times. Amerikanen zijn er nog wat huiverig voor. ”Het ziet er afschrikwekkend uit”, beschrijft de eigenaresse van een restaurant in New York. Zij vertelt haar medewerkers dat ze het moeten aanprijzen als smaakvol, mager scharrelvlees.

Het Silkie-vlees heet in China Wu Gu Ji en wordt daar al eeuwenlang geprezen om de medicinale waarde. Vrouwen die net een kind hebben gebaard, eten het bijvoorbeeld om snel weer op krachten te komen.