Zhong Hu van restaurant Alexander en kok voor Amoy sleepte eind november de wereldtitel koken in de wacht. Tot eind februari eet elke tweede persoon via Smulweb gratis bij deze gouden medaille winnaar. De wedstrijd werd georganiseerd door de World Association of Chinese Cuisine. Met ruim 2500 andere koks deed kok Zhong Hu mee in de categorie buitenland en hij keerde terug met de hoofd-prijs! Een topprestatie.

De wedstrijd wordt slechts een keer in de vijf jaar gehouden. De Leidse kok moest eerst twee voorrondes in Nederland doorkomen. Zijn vrouw Anja kijkt met plezier terug op het evene-ment. `We zijn voor het eerst samen weggeweest terwijl ons restaurant gewoon open bleef`, glimlacht ze. `Zelfs tien dagen. Het evenement duurde vier dagen, waarvan er twee gekookt moesten worden. Via een loting kreeg je een bepaald recept voorgeschoteld dat je moest bereiden.`

Hu maakte kalfvlees en kip klaar, terwijl zeeduivel en lamskotelet eigenlijk zijn specialiteiten zijn. Zijn kennis, erva-ring maar vooral het in bedwang houden van zijn zenuwen zorgden voor de best denkbare beloning: een gouden medaille. Overigens won hij ook in groepsverband goud.

Anja: `We waren enorm blij na afloop. Natuurlijk is het leuk voor de publiciteit. Je kan toch zeggen dat je wereldkampioen bent. Mensen komen dan natuurlijk wat eerder bij je eten. Maar daar ging het niet om. Zhong is een echte liefhebber die graag in de keuken staat. Ook voor de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland is hij heel actief en kookt hij regel-matig. Hij zoekt steeds naar nieuwe recepten en we gaan regelmatig uit eten om ideeën op te doen. We willen een vernieuwend restaurant zijn. Deze prijs, die hij niet had veracht maar ik wel, is dus een beloning voor hemzelf.`

Tweede persoon eet gratis bij Zhong Hu via Smulweb
Tot eind februari eet elke tweede persoon een gratis vijf gangen Smulwebdiner bij restaurant Alexander in Leiden. Proef de authentieke Chinese keuken, bereid door de Chinees wereldkampioen koken. Deze aanbieding is alleen geldig als je reserveert via Smulweb. Klik hier voor meer informatie