Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

vruchtesap versus groentesap

groente en fruit beiden produkten der aarde maar bieden niet het zelfde Fruit en groenten zijn allebei produkten van moeder aarde, maar ze hebben niet allebei hetzelfde te bieden.

De meeste mensen die een sapcentrifuge kopen gaan meteen aan de slag om vruchtesappen te maken. Natuurlijk smaken deze sappen veel lekkerder dan de sinaasappel en appelsap uit de winkel. Maar hoe lekker de vruchtesappen ook zijn, toch moet je eigenlijk meer groentesappen dan vruchtesappen drinken. Voor het eten van groente en fruit geldt precies het omgekeerde; eet meer vers fruit uit het vuistje, of in slaatjes dan groenten in de vorm van rauwkost of op andere wijze bereid.

De reden daarvoor is;

Fruit is gemakkelijker te verteren dan groente. Het verteringsproces verloopt sneller en vergt minder energie dan bij groente. Eet daarom gerust een appel maar maak van de wortels liever een sapje. In die vorm zullen de zo waardevolle stoffen meteen in het lichaam worden opgenomen.

Groenten bevatten veel meer mineralen dan fruit. En de mineralen zijn de bouwstenen van het lichaam.

Ze zorgen voor sterke en gezond spierweefsel, klieren en organen. In de vorm van groentesap gaat er van die mineralen nagenoeg niets verloren.

Groenten en fruit zijn een goede bron van vezels en die zijn voor een goede spijsvertering onmisbaar. Omdat fruit makkelijker verteerbaar is, vormt vers fruit- dus zo uit het vuistje- dus de beste bron van vezels. Bovendien bevat een aantal soorten fruit, zoals peren, appels, ook pectine, dat de spijsvertering bevordert.

Fruit geeft het lichaam nieuwe kracht en reinigt het van giftige stoffen. Een glas vruchtesap op je nuchtere maag geeft je een enorme energiestoot, maar de rest van de dag kun je rustig geregeld een stuk fruit eten en alleen nog maar groentesappen drinken. Want de voedingsstoffen die je daaruit put, dragen bij tot de goede gezondheid van je lichaam.

Home Recepten