Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

last van zenuwen door gebrek vitamine B

de belangrijke vitamine B staat bloot aan aanvallen voor ons dagelijks eten De belangrijke vitaminen B staan bloot aan aanvallen door de bereidingswijze van ons eten.

Het is o.a. terug te voeren op het feit dat ons brood beroofd wordt van mineralen en vezelrijke zemelen. Wit meel heeft het gewonnen van het donkere meel dat de zemelen bevat. Er worden onvoorstelbare hoeveelheden wit meel en witmeel produkten geconsumeerd.

Bijna alle thiamine (vitamine B1) wordt tijdens het maalproces in de molen aan de tarwe onttrokken. Ze ontbreekt nu in alle witmeelprodukten en komt in de meeste daaruit vervaardigde produkten niet meer voor. Ook in witte suiker, jam, margarine, conserven, gepolijste rijst en gezoete frisdranken, die gezamelijk een aanzienlijk deel van onze dagelijkse kost vormen, ontbreekt deze vitamine geheel.

Hier volgt een opsomming van enkele gebreksymptomen die daarvan het gevolg zijn: zenuwzwakte, hoofdpijn, zenuwontsteking, prikkelbaarheid; het spijsverteringsproces wordt vertraagd, de toevoer van zoutzuur verminderd of houdt op, hetgeen catastrofaal is voor de vertering van de proteinen.

Zetmeelhoudende voedingsmiddelen worden slecht verteerd, waardoor het bloedsuikergehalte daalt en de behoefte aan zoetigheid weer toeneemt.

Dit bewerkt op zijn beurt ook weer de verlaging van het bloedsuikergehalte en zo beland je in een vicieuze cirkel van hypoglykemie, met alle symptomen die er bij horen.

De hele reeks andere levensbelangrijke B vitaminen

ondergaan een zelfde lot als gevolg van de destructieve manier waarop wij met ons eten omgaan.

Ook alle andere vitaminen en mineralen bevinden zich in de gevarenzone

Home Recepten