Welke artikelen zijn er te koop..

Tussen alle dieet artikelen die er te koop zijn zit een groot verschil, dus eerst goed de etiketten lezen. In de meeste (grote) supermarkten vinden we tegenwoordig schappen met daarin dieetartikelen dat wil echter nog niet zeggen dat je die zomaar kunt gaan gebruiken.
Ik zal hier enkele merken noemen die eigenlijk goed bekend zijn; bijvoorbeeld Zonnatura, Sionon en Cereal. Als die merken hebben een vrij uitgebreid aantal artikelen te koop.
Toch moet je uitkijken wat je koopt, er zitten heel veel artikelen tussen die gezoet zijn met maisstroop en rietsuiker. Deze artikelen zijn welliswaar veel beter dan de artikelen met de gewone suikers maar zijn nog steeds niet goed omdat ze nog onder de snelle suikers vallen. Het beste is artikelen te kopen die zijn gezoet met fructose.
Fructose is vruchtesuiker en is het beste voor hypoglykemie omdat deze suikersoort heel langzaam wordt opgenomen en zowat geen bloedsuikerschommelingen veroorzaakt.
Het grote voordeel van fructose is dat het in tegenstelling tot de meeste zoetstoffen gewoon verwarmd en meegekookt mag worden zonder dat er schadelijhke stoffen vrijkomen.
De prijs is even slikken rond de f. 6.95 voor 500 gram. Het is te verkrijgen van de merken Sionon en Cereal. Het fijne ervan is dat als je bedenkt ik wil een cake bakken je dat rustig kunt doen je moet er alleen rekening meehouden dat je 70 % van het voorgeschreven gewicht gebruikt omdat de fructose veel zoeter is van smaak dan gewone suiker.
Straks met de aardbeientijd in het vooruitzicht is dat toch een smakelijk idee.
Het gebruik van bv Candarel ed. heeft een verschrikkelijk groot nadeel, dat is toch dat er
medische redenen zijn waarom er maar een bepaalde hoeveelheid per dag van gebruikt mag worden. In Amerika loopt momenteel een onderzoek waarbij men nagaat of bepaalde vormen van hersentumoren met het gebruik van deze stoffen worden ontwikkeld.
Zelf heb ik ervaren dat wanneer ik daar te veel gebruik van maak, ik echt last van buikpijn ga krijgen en vaak naar het toilet moet.
Kortom fructose is een prima vervanging daarvoor en veel gezonder.
Volgende keer wat meer over de rijst en deegprodukten.

3 Reacties

 1. Hoi allemaal!
  Ik weet nu zes maanden dat ik hypoglykemie heb, en heb mijn eigen smulwebsite gemaakt met allerlei recepten volgens ‘het’ dieet, althans de versie die ik volg.
  Fructose kan ik goed verdragen, althans: ik kan goed tegen fruit, maar ik heb het nog niet gebruikt om voedsel extra te zoeten. Wellicht dat ik dat binnenkort eens zal gaan proberen!

  Groetjes,
  Danielle

 2. Evenals de persoon voor me is ook voor mij een wereld opengegaan sinds ik weet wat hypoglykemie is. Niet alleen ikzelf maar ook mijn zoontje van 3 heeft hier last van. Bovenstaande tips maken het leven een stuk aangenamer (dat van die Candarel, daar schrok ik wel van).
  Kortom, tijd om te experimenteren met recepten.
  groetjes,Roelrang

 3. Hallo mijn naam is Regina.

  Nadat ik dit , en ook andere artikelen, heb gelezen kom ik tot de conclusie dat ik een groot raadsel heb opgelost.
  Ik loop al een hele tijd met klachten die nu te verklaren zijn. Ik ga nu beter opletten wat ik aan suikers neem en zal over een tijdje mijn bevindingen wel laten weten.

  Groetjes van Regina.

  Wil je een reactie terugsturen dan kan dit naar Kootkar@multiweb.nl

Geef een reactie