Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Kiwano

Dit is een artikel van




KIWANO

Een langwerpig ovaal gevormde vrucht met 'hoorntjes' op de schil.
De stevige schil is groen-oranje tot knaloranje van kleur.
Het vruchtvlees van de kiwano bestaat uit lichtgroen gekleurd vruchtvlees met veel pitjes.
Het vruchtvlees en de pitjes zijn eetbaar

Een nog niet volledig doorgekleurde kiwano, kleurt door
als u hem bewaart op een fruitschaal of een niet te koude plek.
De kiwano is echter al eetbaar als hij oranje begint door te kleuren.
Op de fruitschaal kunt u de kiwano tot enkele weken goed houden>

De vrucht wordt geteeld in
Israel, Kenia, Nieuw Zeeland en Portugal.
En is nagenoeg het hele jaar te verkrijgen.

De kiwano is fris van smaak met een vleugje banaan en citroen.
Te gebruiken in combinatie met ijs en champagne
of als onderdeel van een vruchtentaart.
Ook erg lekker bij warm weer om
rauw gesneden uit de hand te eten.



Home Recepten Kookboeken