Aperitiefhapjes

lepel aperitiefhapjes met vis
Het is mogelijk deze bereidingen een dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen. FIJN KLEURRIJK ZALMLEPELTJE

ZOET ROOD ZALMLEPELTJE

LEPELTJE MET PALING EN GORGONZOLA

PITTIG LEPELTJE MET FOREL

- – – – -

FIJN KLEURRIJK ZALMLEPELTJE



Voor 10 lepelhapjes

3 sneden gerookte zalm
2 kleine paarse aardappelen
bieslook
vloeibare honing
olie
frambozenazijn
peper + zout
Zalm en aardappelen in heel kleine stukjes snijden.

Bieslook fijn snijden een paar sprietjes iets langer voor versiering.

Olie, frambozenazijn, peper en zout bij doen volgens eigen smaak.

Goed mengen en koel bewaren.

Op lepeltjes leggen.

Het is mogelijk deze bereiding de dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen.

ZOET ROOD ZALMLEPELTJE



Voor 10 lepelhapjes

3 sneden gerookte zalm
1 preiwit
bieslook
mangosaus
zoetzure rode biet
olie
paprikapoeder
peper en zout
Preiwit in heel kleine stukjes snijden en blancheren, goed laten afkoelen en uitlekken.

Zalm in zeer kleine stukjes snijden.

Rode biet in kleine stukjes snijden.

Bieslook fijn snijden een paar sprietjes iets langer voor versiering.

Alles goed mengen met de mangosaus, peper en zout bij doen volgens eigen smaak.

Koel bewaren.

Op lepeltjes leggen.

Het is mogelijk deze bereiding de dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen.

LEPELTJE MET PALING EN GORGONZOLA



Voor 10 lepelhapjes

gerookte paling
1 lepel gorgonzolakaas
1 soeplepel cognac
paprikapoeder
olie
? rode ui
bieslook
peper en zout
Gorgonzola pletten met lepel Cognac, goed mengen tot het glad is.

Ui in zeer kleine stukjes snijden en toevoegen.

Paling in heel kleine stukjes snijden en bij doen.

Alles goed mengen.

Peper, zout en paprikapoeder bij doen volgens eigen smaak.

Koel bewaren.

Op lepeltjes leggen.

Het is mogelijk deze bereiding de dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen.

PITTIG LEPELTJE MET FOREL



Voor 10 lepelhapjes

gerookte forel
1 preiwit
chilisaus
witte balsamicoazijn
paprika (rood, eventueel uit bokaal)
olie
paprikapoeder
peper en zout
Preiwit in heel kleine stukjes snijden en blancheren, goed laten afkoelen en uitlekken.

Forel in zeer kleine stukjes snijden.

Alles goed mengen met de chilisaus, de witte balsamico-azijn en de paprikapoeder.

Peper en zout bij doen volgens eigen smaak.

Koel bewaren.

Op lepeltjes leggen.

Het is mogelijk deze bereiding de dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen.

Smakelijk!

1 Reactie

  1. Volgende week geven we een etentje voor broer en schoonzus. Dit lijkt me wel wat als een soort amuse.

Geef een reactie