Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

klein menuutje

Stoemp van tomaat en lente uitjes met gepocheerde pladijsfilet. Scampi's in een krokant jasje van dragon met een sausje van doperwten Stoemp van tomaat en lente uitjes met gepocheerde pladijsfilet. Scampi's in een krokant jasje van dragon met een sausje van doperwten

Ingredienten :

Enkele aardappels

4 tomaten (in blokjes gesneden)

1 bot lente-uitjes( fijn gesneden)

250 gr doperwten (diepvries)

1 dikke ui (fijngesneden)

1 groentenbouillonblokje

Enkele lepels bloem

Dragonblaadjes

Pladijsfilet (200gr p.p. gefileerd en ontveld)

2 scampi's p.p.

Een beetje witte wijn

Schil de aardappels en kook ze gaar in gezouten water. Maak er een puree van en werk af met wat peper en zout, muskaatnoot, een beetje room of melk en een klontje boter. Voeg er nu ook de stukken tomaat en de fijngesneden lente-uitjes aan toe en meng alles goed onder elkaar.

Rol de pladijsfilets op, met de kant waar het vel zat naar de binnenkant. Schik ze in een vuurvaste schotel en kruid ze stevig met peper en zout. Druppel er wat olijfolie over en wat witte wijn. Doe aluminiumfolie over de schaal en pocheer de vis gaar in een hete oven. Ongeveer 10 min op 200 graden.

De dragonkorst maken we met enkele lepels bloem en wat water. Roer dit goed door elkaar tot je een stevig en glad beslag verkrijgt. Kruid het heel goed af met peper en zout en voeg er ook de dragonblaadjes aan toe.

Haal de scampi door het beslag en frituur ze enkele minuten goudbruin op 190 graden.

Erwtensausje:

Kook de erwten in wat water met een bouillon blokje. Giet ze af maar recupereer de bouillon. Laat de erwten meteen schrikken onder koud stromend water. Fruit een uitje en voeg er de erwten en de bouillon aan toe. Mix dit alles en wrijf het door een zeef zodat we een mooi grasgroen sausje verkrijgen.

Op het bord:

Schik de pladijsfilet en de scampi's op de stoemp van tomaat en lepel onze erwtensaus er rond.

Home Recepten