Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Samenvatting: ZEEWOLF EN ....

Samenvatting: ZEEWOLF EN JONGE GROENTEN IN BOTERSAUS


comentaren van leden


commentaren van leden over

dit lekker en eenvoudig recept:
ZEEWOLF EN JONGE GROENTEN IN BOTERSAUS

De zeewolf wordt gebakken in boter en opgediend met gestoofde groentjes en botersaus

De reacties:


- t'was GRANDIOOS!!!!


- het was heerlijk.


- Samengevat: HEERLIJK!


- het is MEER DAN DE MOEITE WAARD!


- Dit recept is perfekt en dit zeg ik niet gemakelijk, en nog eens een dikke proficiat.


- enz. enz.....

Over dit recept:

Dit gerecht kon of kan men ook klaar maken met leng of zalm, of wat je bij je visboer vindt of ook wat er juist op dat ogenblik in promotie is. Vis bakken in boter of grilleren...is de mogelijkheid

Als groentjes: wortels, prei, peultjes, enz. of roerbakgroentjes zoals Henrike. Lekkere combinatie

Botersaus...diegene die geen boter mogen voor hun gezondheid hebben een een olijfoliesausje gemaakt. Die versie zal ik ook nog eens uitproberen, met of zonder een sjalotje en knoflook.

Kan niet slecht zijn.

AANTEKENINGEN VAN KOOKCLUB LEDEN

Ik heb vandaag de zeewolf gegeten, en ik was verbaasd over de smaak. Alles was erg goed op elkaar afgestemd. Ik denk dat dit gerecht in een restaurant niet zou misstaan. Ik ga het zeker nog eens maken, want het was heerlijk.

Groetjes Ria

Ik heb 't net achter de kiezen en t'was GRANDIOOS!!!! Met zeewolf gemaakt, boter vervangen door olijfolie en alles zonder zout.

Ik heb zakje roerbakgroenten van AH gebruikt (schijven wortel, broccoliroosjes, courgettes) en een handje peultjes (eigen teelt uit vriezer). Heel iets Natrena Le Chef i.p.v suiker. Sausje ook met olijfolie en zonder zout.

Kortom: ik heb de KOOKCLUB smaak te pakken!!!

Bedankt Viviane voor deze SMULPARTIJ!!!!

Heel veel liefs, Henrike

Hoi, Ik heb woensdag jou overheerlijke visschotel bereid en ik kan alleen maar zeggen: heel lekker!

Mijn huisgenoten zijn het helemaal met mij eens.

Ik heb ze bereid met zalmfilet. De bereidinstijd klopt redelijk. Ik deed er iets langer over maar dat is eigenlijk te verwaarlozen. Prima!

Dank je wel en suk6 met je andere recepten.

Liefs, Tineke

Hallo Vifke,

Je recept vanavond gemaakt.Ik had geen verse koriander, heb dus poeder gebruikt.I.p.v. Zeewolf heb ik zalm gebruikt.Als wijn een zoete Moscatel (ik dacht dat ik nog andere in huis had)maar met een extra scheut citroensap werd het een verrassend lekker botersausje!Verder hebben wij er gewoon gekookte aardappelen bij gegeten.

Dit recept ga ik beslist meer maken, het was heerlijk.

Zeewolf (Zalm voor ons)

We hebben zojuist je recept gegeten en het was niet alleen erg mooi op het bord maar bovendien heel lekker. Bij gebrek aan koriander heb ik de saus, na toevoeging van de boter, afgemaakt met verse bieslook. De stukjes tomaat vonden we naast de gestoofde groentjes verrassend fris smaken. Deze keer heb ik op de huid gebakken zalm gebruikt maar als ik in IJmuiden mijn visvoorraad weer heb aangevuld komt het zeker ook op tafel met zeewolf. Samengevat: HEERLIJK!

molenmeisje

Wij hebben het gegeten en zelfs de kinderen vonden het lekker! Dus deze komt zeker vaker op het menu. Lekker vissie! En de botersaus viel ook erg in de smaak.

Groetjes, Marjolein.

Ik heb dit recept het weekend gemaakt en het is heel goed in de smaak gevallen. Ik ga het ook nog eens klaarmaken met zalm, lijkt mij ook heel lekker.

Groetjes Moniek

Hallo Vifke,

Ik heb je recept gisteren klaargemaakt,het was heerlijk.Ik heb het gemaakt met kabeljouwhaasje,maar even lekker.

Proficiat,

Jeannine

Dit recept is perfekt en dit zeg ik niet gemakelijk, en nog eens een dikke proficiat, gisteren klaar gemaakt hmmmmm; dengroenen

We hebben het gisteren gegeten en het was heerlijk! Komt zeker nog eens op tafel; volgende keer ga ik het met zalm proberen.

Groetjes,

Anja

Hoi,

Dit recept heb ik gemaakt, het is werkelijk fantastisch lekker!

De vis heb ik onder de grill met een korstje van paneermeel laten gratineren.

De saus heb ik gemaakt met creme fraiche in plaats van boter.

Lekker!!!

Groet van Joke

Hoi Viviane,

Nou wij hebben het ook gegeten hoor!

Lekkere vis zeg, dat had ik nog niet eerder gegeten! De botersaus vonden wij niet zo heel erg lekker, maar de rest wel hoor! Ik heb de groenten gestoofd in de boter en het sjalotje en wat witte wijn, erg lekker! De vis ook gekruid met wat viskruiden. Mmmmmmmmmmmm! Lekker zacht vissie. Dat is zeker voor herhaling vatbaar.

Liefs,

Maria

Als vis is het gefileerde op vel gebakken zeebaars geworden: lekker krokant aan een zijde, maar sappig visvlees. Groenten: prei en worteltjes in julienne, een beetje selder, ui en tomatenblokjes op het einde toegevoegd samen met verse koriander. Voor de saus heb ik ook een teentje knoflook met het uitje gestoofd.

HEERLIJK!!!!!!! Heel erg lekker en gezond (op te passen met de saus natuurlijk :-) ). We hebben er natuur aardappeltjes bij gegeten.

Bedankt voor dit recept - het is MEER DAN DE MOEITE WAARD!

Op naar meer! Liefs, Trice.

EEN ACHT!!!!.........

Mijn Jonge groenten het ik als volgt gesneden: Worteltjes, flinterdun Julienne van 5 cm lang, de jonge preitje ook julienne, sjalotjes ragfijn, peultjes in 2 of drie partjes afhangende van grote. Tomaten in blokjes met wat koriander op laaste moment voor serveren door geroerd voor frisse smaak en als salade gepresenteerd, sjalot ragfijn.Voor vis heb ik kabeljauw genomen(kon geen leng of zeewolf vinden) De vel-kant van de vis heb ik licht bebloemd voor 't bakken. Ik heb ook alleen de witte kant van de visfilet met peper en zout gekruid en met velkant boven gepresenteerd. Ik heb voor de bakken en saus, grasboter gebruikt. De voorbereiding van alles, was heel goed vooraf te doen. (we aten het met gasten met slaap-vistite)(21 April met mijn verjaardag).Als't alles voorbreid is hoef alleen de botersausje gebonden te worden en de groenten in boter opgewarmd en ze verder gaar maken op smaak brengen. Bij de eten zelf hadden we elk een glaasje Zuid-afrikaanse wijn. "t zelfde wijn als't voor botersaus gebruikt... Als koolhidraten heb ik friten uit de oven gekozen. Zomaar lekker makkelijk en een zomerse gevoel als toetje: Elk een magnum! lol

deonart 22-04-05

...later zijn we naar rode wijn over gegaan met blokjes belegen kaas met Miss Balls Chutney(ZA) op zommige en marmite op sommige erover en dan even in de magnitron tot half gesmolten. En tonijnsalade en belgische zeevruchten... enz. enz. was allemaal heerlijk!!

Deon DEZE RECEPT IS EEN BLIJVER nog bedankt Viviane!

Deze vind ik dus een super leuke recept.

Ook passend bij de tijd.

Bedankt!

Deon

soezepoes

Ik heb het gemaakt en het was een groot succes ! Het is helemaal niet moeilijk om te maken en de combinatie vis en jonge groenten is gewoon heerlijk. Ik heb er maar een miniscuul beetje botersaus overgedaan want meer vond ik niet nodig. Erg lekker, bedankt !

het is heerlijk.wij zijn geen vis eters

wij hebben er van genoten .

heb er aleen rijst bij ge daan.

en zalm gebruikt.Tijd klopten wel.groetjes trien.k

Hallo Viviane.

Vandaag hebben we je recept gegeten en we hebben gesmuld. Een heel goed uitgebalanceerd recept waarin de groentesmaken de heerlijke smaak van de vis niet overheersen. De botersaus heb ik vervangen voor een roomsaus omdat ik geen botersaus lust. Maar dit recept was het waard om klaargemaakt te worden. Bedankt, en tot een volgend lekker visrecept. Had ook al eens een forelrecept van je gemaakt, dat was ook al zo heerlijk.

Groetjes van Leny.

Het was mij een hele eer om al die positieve reacties te krijgen van dit lekker en eenvoudig gerecht.

Nu kijken we uit naar de reacties van ons derde recept van de kookclub.

Iedereen nog veel smulplezier!!

Viviane

Home Recepten