Mosselen koken in de magnetron

Het koken van mosselen in de magnetron is snel, simpel en schoon
Het koken van mosselen in de magnetron is snel, simpel en schoon.
De mosselen moeten worden schoongeboend onder koud stromend water.
Verwijder eventuele baarden met een scherp mesje.
Gooi mosselen die geheel of gedeeltelijk open zijn weg.
Doe de mosselen in een ruime schaal, dek die af met magnetronfolie en verwarm de in het recept aangegeven tijd op 100%.
Zijn er daarna nog ongeopende mosselen, neem dan de geopende uit de schaal, houd deze warm en verwarm de ongeopende nog 1 – 2 minuten op 100%.
Gooi de mosselen die dan nog niet open zijn weg.
Gebruik het kookvocht volgens de aanwijzingen in het recept.Hier komen de links naar de recpeten.

2 Reacties

  1. Je verwijst naar een of ander recept maar welk??

  2. recensies_van_bert

    8 juli 2003 at 10:01

    Je kunt in de magnetron toch alleen maar kleine porties mosselen koken? En biedt het tijdvoordeel? Ik prefereer vooralsnog een doodgewone mosselpan. Bert.

Geef een reactie