Het menu dat ik onze gasten heb voorgezet op 1e Kerstdag.
Champignonpate met noten.

In plaats van 1 soort noten, heb ik beide soorten noten gebruikt, van beide ongeveer 40 gram.
De borden had ik opgemaakt met blaadjes rucola, daarop 3 bergjes (met een lepel gemaakt, er is een naam voor, maar kan er niet zo snel opkomen) gegarneerd met een paar noten en wat pijnboompitjes en natuurlijk wat paprikapoeder. Erbij serveerde ik 2 driehoekjes geroosterd brood.

Dit recept was voor ons voldoende als voorgerecht voor 6 personen.
Koriandersoep.

Het recept van de soep heb ik letterlijk gevolgd, nou ja het was een recept voor 4 personen en ik heb er 6 van gemaakt. Ja ik geloof dat ik niet genoeg kippebouillon tabletten had en heb een groentebouillon tablet als vervanging gebruikt.Gemarineerde varkenshaas in paddestoelenroomsaus.

Dit recept hadden we al eens eerder gemaakt en het behoeft geen veranderingen! Het is zo vreselijk lekker, vinden wij zelf. Ik heb de varkenshaasjes bij de Aldi gekocht, daar verkopen ze namelijk 1-persoons varkenshaasjes in de diepvries en wij vinden ze heel erg mals en perfect van smaak. En wat ik belangrijk vind, ze zijn allemaal ongeveer even groot van vorm, bij de slager kon ik dat niet krijgen, daar zit namelijk altijd nog zo’n dunner achtereindje aan (hoop dat je begrijpt wat ik bedoel) en hier dus niet. Ze zitten per 4 in een doos.

Hierbij heb ik haricots verts en tutti frutti als groente geserveerd en aardappelpuree-torentjes uit de oven van de groenteboer.
Tiramisu.

Niets aan veranderd, was eigenlijk heel simpel om te maken, en smaakte gewoon heel erg lekker.Wit: Australie; Penfolds Private bin Chardonnay 1999


Rood: Zuid Afrika; Klein begin Cabernet Sauvignon 1998