Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Tarot

Wat is het en wat kun je ermee doen? Tarotkaarten (ook wel tarok genoemd) worden al eeuwen gebruikt door o.a. bekende occultisten als aleister crowley en natuurlijk zigueners.

In de tijd waarin we nu leven worden de tarotkaarten steeds vaker gebruikt en niet alleen door occultisten maar ook door gewone mensen als jij en ik. Ik zelf ben er nu al een tijdje mee bezig en vind het erg leerzaam. De kaarten vertellen je altijd wat je onderbewust al weet maar bijv niet wilt toegeven.

Ik gebruik de kaarten dan ook niet zozeer om de "toekomst" te voorspellen maar om inzicht te krijgen in mezelf. Ik werk met de tarot van Osho Zen. Dit tarot wijkt wat betreft titels van de kaarten en de afbeeldingen af van de doorsnee tarot. De betekenissen van de kaarten hebben wel een zelfde strekking. Het is een "Boehdistisch" tarot wat wil zeggen dat de omschrijvingen en afbeeldingen Zen zijn. De kaarten vind ik prachtig en zijn kunstwerkjes op zich. (Dit is trouwens bij bijna elk tarotspel het geval.)Voor iedere legging zorg ik altijd dat mijn hoofd leeg is (een soort meditatie) zodat ik me goed kan richten op mijn vraag. Meestal stel ik trouwens geen vraag maar leg ik de kaarten gewoon.

Ze geven me dan altijd de antwoorden die ik zoek. Het klinkt raar maar toch is het zo. Ik schud de kaarten altijd en leg ze in waaiervorm voor me uit. Vervolgens ga ik met mijn linkerhand over de kaarten (erboven, ik raak ze dus niet aan!) en concentreer mij op de eventuele vraag. Ik krijg altijd een soort tinteling in mijn vingers en dat geeft voor mij aan dat ik de kaart waar mijn vinger dan boven ligt moet pakken. Iedereen gebruikt daar zijn eigen methode voor, over het algemeen is het zo dat de kaart die belangrijk is voor je, je die toch wel pakt hoe je de kaarten ook trekt. Er is dus geen slechte manier!

http://members.iinet.net.au/~jcdewit/coolchick/images/fairy2.jpg'"> Je kunt de kaarten op verschillende manieren leggen. Ik gebruik altijd het keltisch kruis waarbij je 10 kaarten neerlegd in het volgende patroon:

..............3.......10......

........5....1.2...6...9......

..............4........8......

.......................7......

Als eerste leg je kaart 1 neer, kaart 2 leg je verticaal over kaart 1.

Kaart 1 symboliseerd de kwestie en kaart 2 laat zien wat kaart 1 versterkt of verzwakt.

Kaart 3 leg je boven kaart 1 en bewuste invloeden op de kwestie en kaart 4 leg je juist onder kaart 1 en laat zien welke onbewuste invloeden meespelen.

Kaart 5 leg je links van kaart 1 en laat oude patronen zien en kaart 6 leg je rechts en laat nieuwe patronen zien.

De volgende vier kaarten leg je rechts van alle andere en van onder naar boven.

Kaart 7 laat zien waar jij zelf staat tegenover de kwestie dus wat je er zelf van vind.

Kaart 8 laat de invloeden van buitenaf zien.

Kaart 9 laat onze verwachtingen en hoop zien.

Kaart 10 is de uitkomst.

Dit is natuurlijk een erg beknopte uitleg maar wil je hier meer informatie over adviseer ik je een goed boek te kopen van bijv. Karen Hamaker-Zondag of neem eens 'n kijkje op de prachtige tarot pagina van catharina (http://home.zonnet.nl/catharina)waar ik trouwens ook de plaatjes voor dit artikel weg heb.Ik draai de kaarten pas om als ik alle kaarten heb neergelegd. Ik probeer altijd eerst zelf de kaarten te interpreteren om vervolgens mijn boekje er op na te slaan.

tijdens de interpretatie blijf ik rustig ademhalen en me concentreren. De kaarten die ik trek en de betekenissen ervan noteer ik altijd in een dagboekje, dan kan ik later altijd terugkijken.

Dat adviseer ik echt want daar heb ik zelf heel veel aan.Je kan dan altijd terugkijken naar de verschillende leggingen en dat kan soms wel fijn zijn.Er zijn ontzettend veel verschillende tarotkaarten in omloop. Dit varieert van de traditionele kaarten tot aangepaste tarots en afleidingen van de tarot. Ook de prijzen varieren van c.a. tussen de 30,- (rider waite) tot wel c.a.300,- (dali tarot).In principe is het zo dat al deze spellen hetzelfde doel hebben. Wat soms wel verwarrend is dat de kaarten bij sommige spelen zelfs ander namen hebben gekregen en soms zelfs toevoegingen (bijv. osho-zen, medicine woman tarot,daughters of the moon tarot etc.)

Dus als je gewend bent aan de traditionele tarot kan dit in het begin even wennen zijn. Ik kan niet echt zeggen dat de ene soort beter is dan de ander dat lat ik aan je eigen oordeel over.

Ik verkoop ze ook in mijn winkeltje en zal proberen je nu wat tips te geven bij het uitkiezen van kaarten.

Als je besluit om tarotkaarten aan te schaffen ga dan naar een new age winkel of esotherische boekhandel.Wat heel belangrijk is bij het kiezen van de kaarten dat je ze uikiest op je gevoel.

Kijk dus goed naar de afbeeldingen van de kaarten en kies een die je mooi vind en je aantrekt. Kies je nl. kaarten die je niet echt mooi vind dan zul je er waarschijnlijk nooit mee aan de gang gaan en dat is zonde. Laat je dus leiden door je gevoel!!

Dit artikel is natuurlijk veel te kort maar vind je het echt interesant, koop dan een pakje of een set (boek en kaarten) En ontdek zelf de wereld van tarot. Ik hoop dat je dit leuk en interesant vond om te lezen en wens je veel plezier en succes bij het werken met tarotkaarten. Mocht je op of aanmerkingen hebben laat me het dan gerust weten!

Home Recepten