Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Soda Club

Maak je eigen koolzuurhoudende dranken met of zonder smaak Ik was het sjouwen van flessen zat. Dan weer de flessen inleveren en dan weer vergeten om frisdrank te kopen. Dus heb ik zaterdag een soda club apparaat gekocht. In de verpacking waren 1 soda club aparaat, 1 soda club literfles en 1 C02 cilinder.

Met het soda apparaat heb ik dus altijd frisdrank of sprankelend water in huis.

Om frisdrank te maken heb je soda club siropen nodig. Ik heb cola en sinaas geprobeerd en het smaakt heerlijk. Men kan de hoevelheid koolzuur en siroop zelf bepalen. Met een halve liter siroop kun je 12 liter kant en klare frisdrank maken. De C02 cilinder is voor het maken van ca. 50 liter.

Hoe maak je sprankelend water?

Vul de literfles met koud water tot de aangegeven vullijn en schroef de fles in de carboniseerkop van het soda aparaat. Druk enkele malen op de carboniseerknop en klaar.

Limonade of cola?

Voor limonade of cola gebruik je het sprankelnde water en een van de siropen. Gebruik de dop van de siroopfles als maatbeker. Giet de siroop langzaam in het water. Schroef de dop goed vast en schud de fles licht tot de siroop zich goed met het water vermengd heeft.

Siropen zijn er in de smaken: sinaas, appel, lemon, grapefruit, ijsthee, cola, frambozen en tonic.

De soda club aparaat en de siropen heb ik gekocht bij Gall & Gall.

Prijs soda club apparaat: fl. 129,-

Prijs siroop sinaas: fl.6,99

Prijs siroop cola: fl. 6,99

De C02 cilinder kan je na laten vullen.

Home Recepten Kookboeken