stoofpotje met spitskool en Schupfnudeln

stoofpotje met spitskool en Schupfnudeln

https://gerechtenweb.blog/2019/03/31/stoofpotje-met-spitskool-en-schupfnudeln/

Dit stoofpotje met spitskool en schufpnudel is zeer eenvoudig en snel klaar. Voor die “Schupfnudeln” heb ik nog altijd geen geen treffende Nederlandstalige vertaling gevonden. Ik heb er vroeger al eens een vegetarische versie van “Schupfnudeln” gemaakt. Het is een Zuidduitse pastasoort uit de regio van Bayern. Een andere bekende Duitse pastasoort zijn Spätzle. Die hebben eerder hun oorsprong in Baden-Würtenberg. Als je geen Schupfnudel vindt, kan je ook gnocchi gebruiken.

Spitskool is vooral heel volumineus, en daarom gebruik je best een grote pan. Het kookt wel heel hard weg, zodat je het gemakkelijk serveren kan. Eventueel kan je dit gerecht ook met witte kool maken.

De inspiratie voor dit gerecht heb ik van de (Duitse) blog Emmikochteinfach. Een blog die ik zeer apprecieer omdat het type gerechten mij zeer aanstaat. Mijn varkensmedaillons gewikkeld in boerenham zijn ook op haar recept geïnspireerd.

https://gerechtenweb.blog/2019/03/31/stoofpotje-met-spitskool-en-schupfnudeln/