gerechtenweb

verrassende gerechten voor iedereen

ceviche

ceviche

ceviche

https://gerechtenweb.blog/2018/07/23/ceviche-pescado-de-ceviche/

Ceviche is een gerecht dat al lang op mijn to-do lijstje staat. Het is een Zuid-Amerikaans gerecht op basis van rauwe vis en limoensap. Afhankelijk van de bron kom ik in Mexico of Peru uit. De vis wordt als het ware “gekookt” in limoensap.

Het is heel eenvoudig, gezond, goedkoop en overheerlijk bij dit veel te warme zomerweer. Het is er dus het ideale moment voor. Hoewel het eenvoudig is, moet je er toch voldoende tijd voor inplannen, omdat de vis een nachtje moet “garen” in het limoensap.

De eerste keer is ceviche op mijn radar gekomen via Chakall, de Argentijnse kok die in Berlijn leeft. Van hem heb ik trouwens ook al het recept voor kip in chocolade-wijn saus overgenomen.

Dit recept heb ik echter op “Inmamamaggieskitchen” gevonden. Ik heb de ceviche met pangasius gemaakt, maar je kan er elke stevige witte vis voor gebruiken. Pangasius is momenteel een beetje mijn lievelingsvis, zie ook pangasiusfilet in tomaten-saffraan saus.

https://gerechtenweb.blog/2018/07/23/ceviche-pescado-de-ceviche/

1 Reactie

  1. Great information, I will tweet to my friends to get them to check it out. keep it up. Thanks for sharing! If have a long time than visit to:
    atari breakout

Geef een reactie