Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Lof voor peter1985

Ik had na wikken en wegen drie recensies voor m’n neus die ik het vermelden waard vond, maar uiteindelijk won toch peter1985 het pleit van deze maand. Zijn recensie van het Koetshuis in Bennekom was uitstekend: kort en krachtig, kritisch, goed geschreven en een beetje overmoedig (hij, van rond de 25, vindt de mensen om hem heen ‘antiek’). Hoewel hij dat ook van de verf in dit sterrenhuis vond. En zijn bezorgde opmerking dat we ’t met z’n allen wat rustiger aan moeten doen met de consumptie van tonijn was me uit het hart gegrepen.

Verder etaleerde hij een goede bekendheid met passende combinaties van wijn en spijs en hij gaf daarvoor terecht de bekroonde sommelier Edger Groeneveld een pluim. Zijn blind vertrouwen in het vocht van Moët deel ik echter niet, maar zijn scepsis ten aanzien van (de smaak van) moleculaire keukengrapjes leek me weer zeer gegrond.

Een professioneel klinkend debuut, kortom, in de Smulwebgelederen.

Gefeliciteerd!

Ton de Zeeuw

Peter wint met zijn recensie een diner voor twee inclusief drankjes bij restaurant 't Hert in Amstelveen. Ook meedoen met de recensiewedstrijd? Ook deze maand kun je weer een diner winnen bij een toprestaurant. Hier lees je meer >>

Home Recepten