Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Leendert wint

Ik hoef voorlopig niet naar restaurant Stroom in Rotterdam. Wat een debacle, althans als ik de recensie mag geloven van leendert1987. Al meteen in de fout bij het reserveren: men neemt niet eens de moeite de naam van de zaak te noemen, dan een trouwerij elders in het gebouw, smakeloze lamsrack onder een berg nauwelijks aangemaakt (‘een bruingele gloed’) broodkruim, een groenteprutje, garnituur van halfgare aardappelplakken, geen saus, onfrisse toiletten . . .

Sjongejonge, wat een dodelijke artikel. En dat wordt je dan als lezer door Leendert opgediend op een bijna schuldige toon en met wanhopige pogingen toch maar iets goeds te vinden (‘gelukkig was de soep van mijn moeder warm’) (‘de vis van mijn vader was ook goed’) (‘alles is natuurlijk een kwestie van smaak: we hadden veel duurder uit kunnen zijn’).

Tja Leendert. Ik heb ’t met belangstelling (maar geen leedvermaak) gelezen en ik vind dat je nu maar eens naar een seriéus restaurant moet. Daarom heb ik je als winnaar van deze maand gekozen. Veel eetplezier!

TON DE ZEEUW

Noot van de redactie: Leendert wint een diner voor 2 inclusief drankjes bij The Colour Kitchen in Amsterdam. Ook eens mee doen met de recensiewedstrijd? Hier lees je bij welk restaurants je deze maand een diner kunt winnen en hoe je mee doet >>

Home Recepten