Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Winst voor kort en krachtig

JoVDB is voor mij de recensiewinnaar van deze maand. Haar (om een of andere reden heb ik de indruk dat we hier een Belgische mevrouw als recensent hebben) beschrijving van Hotel Restaurant De Korenbeurs in het Zeeuwse Kortgene vond ik exact to the point. Kort en krachtig, kritisch en koesterend tegelijk. Een recensie van minimale afmetingen die toch hout snijdt, dat is knap.

Vrijwel alles wat door JoVDB geopperd wordt, heeft twee kanten: gedateerd interieur – fantastische stoelen; zalm gewoontjes –krabsoep zeer goed; makreel en lamshaas gewoon en klein – zeeduivel en runderlende smaakbommen; presentatie matig – smaken en geuren dik in orde.

Zij/hij treedt niet in detail maar houdt het dus bij korte typeringen die je meteen een volledig beeld geven van de besproken zaak. De ware essentie daarvan is samengebald in één zin: ‘Aangename sfeer, vriendelijke mensen, lekker eten en niet overdreven duur.’ Met de Vlaamse toevoeging ‘Meer moet dat niet zijn’. Oftewel: zo is het goed, zo hoort horeca te zijn.

En zo is het.

TON DE ZEEUW

JoVDB wint hiermee een diner voor 2 inclusief drankjes bij Brasserie NL!

Ook een keer mee doen met de recensiewedstrijd? Schrijf een recensie!. De winnaar van de maand oktober mag met twee personen dineren bij The Colour Kitchen in Amsterdam.

Home Recepten