Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Jetzt geht’s los met Bier und Gesang

Amsterdam komt met eigen Oktoberfest. Vanaf 8 oktober kun je helemaal los in Amsterdam op het enige echte Oktoberfest. De in Duitsland zo bekende Oktoberfesten komen naar Amsterdam. Op 7, 8, en 9 oktober geht’s los en mogen 1500 echte fans in onze hoofdstad aanschuiven aan lange biertafels en onbeperkt genieten van Bier und Gesang.

München organiseert elk jaar het spektakel dat Oktoberfesten heet. Wereldwijd krijgen deze traditionele Beierse feesten veel aandacht vanwege de Zuid-Duitse authenticiteit met gevoel voor traditie, respect voor de klederdracht, liefde voor de blaaskapellenmuziek én de indrukwekkende pullen bier die erbij.

In de wereld van het Oktoberfest in Amsterdam worden nu voor een vast bedrag (vanaf € 65 per persoon all in) vrienden, familie, collega’s of teamgenoten verwelkomd. Daarbij hoort onbeperkt smullen van traditionele gerechten als Bratwurst mit Sauerkraut en andere aangename Speisen en ook de pullen bier zijn bij de prijs inbegrepen.

Tijdens de avond treden diverse artiesten op die, hoewel in de stijl van de Oktoberfesten, een vette Hollandse knipoog geven: Dieter Koblenz, Der Rudi, Denny Christian, Dries Roelvink en anderen. De bezoekers zelf spelen een rol door met de beste feestkleding te dingen naar een superprijs: iedereen wordt verwacht in een passende outfit. Hoewel meteen wordt gedacht aan Lederhose en Dirndl, moet het ook geen probleem zijn om met een groep vrienden, collega’s of een team verkleed als één Manschaft aan tafel te verschijnen. De deskundige jury laat zich graag verrassen.

Home Recepten Kookboeken