Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Zuid-Afrikaans Stellar Organics bedenkt biologische oplossingen

Running Duck eerste wijn zonder sulfiet. Wijn zonder sulfiet: het klinkt futuristisch. Wijn kan namelijk (bijna) niet zonder sulfiet omdat het bij de gisting van de druiven al op natuurlijk wijze ontstaat én omdat de wijnboeren het nodig hebben om hun product langer goed te houden.

Bij Stellar Organics, een biologisch wijnbedrijf ten noorden van Kaapstad, maken ze nu de sulfietloze Running Duck, een sappige Zuid-Afrikaanse Shiraz, vol rood fruit als kersen en frambozen. De wijn, die niet alleen biologisch maar ook fairtrade is, ligt inmiddels in de schappen van alle PLUS supermarkten voor € 5,49.

Een wijn is biologisch als hij is gemaakt van druiven die zonder kunstmest werden geteeld. Stellar Organics was het eerste bedrijf ter wereld dat biologische wijnen maakte op basis van fairtrade-principes, dus met respect voor de medewerkers, aandacht voor hun ontwikkeling, scholing voor de kinderen en een eerlijke beloning.

De naam Running Duck verwijst naar de eenden in deze wijngaard die zich tegoed doen aan slakken die de druivenplanten beschadigen. De wijnboeren van Stellar grepen niet naar ‘vertrouwde’ verdelgingsmiddelen om de slakken te bestrijden maar bedachten deze natuurlijke oplossing.


Home Recepten Kookboeken