Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Winnaar recensiewedstrijd: Adwijgerde

Adwijgerde is voor mij de winnaar van deze maand. Ik wil niet beweren dat er geen betere recensies waren, maar Ad verwierf mijn sympathie door zijn aangename onbevangenheid, een bijna kinderlijk ondergaan van een copieus diner in sterrenhuis Vivendum van patron-cuisinier Alex Clevers in Belgisch Limburg.

Dat alles beschreven als een soort schoolreisje naar een Luilekkerland dat om een of andere reden uitsluitend Spaanse wijnen schenkt. Althans, tussen de regels door proefde ik met enige gêne de onvrijwillige terugstap van de maître-sommelier ten gunste van een hem opgedrongen commercieel wijnarrangement.

Dat laatste steeg Ad (letterlijk) naar het hoofd en dat móesten wij weten. Leuk beschreven, die langzame onderdompeling in spijzen en vooral wijnen, en de hand daarin van die vreemde vogel die de echte sommelier overklaste in het promoten van (zijn eigen?) wijnen.

Gelukkig was er nog mevrouw Ad die van die veneuze overkill geen last had omdat zij terug moest rijden. Daarom Ad: je hebt nu dan wel een diner gewonnen in Voorburg, maar deze keer is het jouw beurt om te rijden (of lekker een nachtje overblijven, natuurlijk).

Adwijgerde wint een diner voor 2 bij restaurant Metropolitan in Voorburg.

Home Recepten Kookboeken