Het Van der Valkconcern heeft zich ontfermd over restaurant Blits aan de Boompjes in Rotterdam. Voorheen zat daar de uit metaal en glas opgetrokken brasserie De Boompjes die in 1990 haar deuren opende maar vijf jaar later moest worden overgenomen door de Hotel New York Groep. Die er op haar beurt, ondanks een intern herdesign door Amsterdammer Marcel Wanders, ook niet gelukkig werd.

Het kwijnende maar architecturaal prachtige paleisje aan de rand van de Maas werd ontworpen door Erick van Egeraat en Chris de Weijer. Het trok sinds de opening diverse restaurateurs aan, maar niemand slaagde erin er een boterham te verdienen, vermoedelijk ook door het, naar verluidt, enorme huurbedrag dat de gemeente Rotterdam voor het pand vroeg.

Van der Valk wilde van Blits aanvankelijk het restaurant maken van een nieuw Valkhotel in het naburige voormalige onderkomen van De Nederlandse Bank, maar laat het nu toch als solobedrijf verder gaan. Hoewel Van der Valk al geruime tijd zijn zinnen heeft gezet op een hotel in Rotterdam-centrum en meerdere vertegenwoordigers van de familie er rondkijken naar een geschikte locatie, is afgezien van de leegstaande bank aan de Boompjes (uit 1955) vanwege de beperkte binnenruimte.

Meer over restaurant Blits