Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Ton de Zeeuw gunt betty56 de hoofdprijs

Bettie56 is deze keer de winnares van onze recensiewedstrijd. Zij wint een drie gangen lunch met wijnarrangement voor twee personen bij het met een Michelinster bekroonde restaurant De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht. Plezierig

De ondervindingen van Bettie56 in De Gouden Leeuw in Scherpenisse geven tegelijkertijd blijk van ervaring met uit-eten gaan en van verwondering over het gebodene. Dat maakt haar recensie plezierig leesbaar omdat er zowel gezag uit straalt als de verfrissende tegenstelling van blasé. Reden voor mij om haar deze maand de eer te gunnen.

Onbegrijpelijk trouwens dat Bettie al zeven jaar lid is en zich nu pas voor de allereerste keer aan een recensie waagt. Moet je meer doen Bettie! Je hebt uitstekend verwoord hoe je culinaire uitje in elkaar zat en wat je hebt gegeten.

Dat Bettie geen hoge pet op had van Duitse wijnen, ach, dat geldt voor bijna ons hele land. Terwijl de Oosterburen toch juist fantastische producten maken. Ik ken De Gouden Leeuw (ga er heen als weer Oosterscheldkreeft is!) en ik weet dat patron-cuisinier Maurice Deconinck een kenner is en een absolute fan van vooral Badische en Frankische wijnen. Goed dat Bettie zich tot `Duits` heeft laten ompraten en vervolgens bekent dat er een wereld voor haar open ging.

Wat restaurantprijzen betreft slaat zij de spijker op de kop, je kunt `t immers net zo duur of goedkoop maken als je wilt. Goede raad aan al de mensen die daar over zeuren: je bent er zélf bij.

De doorslag gaf voor mij het zinnetje: `De gerechten worden smaakvol opgediend, met nét dat accent dat het extra maakt, maar niet met overdadige tierelantijnen`. Bettie observeert, reageert en onderbouwt dus goed, zij kan onder woorden brengen wat ze beleeft en proeft, en ze laat ons, de lezers, het gevoel krijgen dat we erbij hadden moeten zijn, dat we iets gemist hebben.

Een plezierige aanpak.

TON DE ZEEUW

Recensiewedstrijd februari

Schrijf een recensie en deel daarin je ervaringen over een restaurantbezoek. Je maakt met dit schrijven kans op een geheel verzorgd vier gangen diner met drankjes voor 2 personen bij Rederij Lovers in Amsterdam. Dineren tijdens een vaartocht door de Amsterdamse grachten. Lees meer over deze maandelijkse recensiewedstrijd

Home Recepten Kookboeken