Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Favoriete recensent van Ton de Zeeuw: koskok

De recensent van de maand december is Koskok. Met een recensie over een bezoek aan Broadway American Steakhouse wint koskok een vier gangen diner inclusief wijnarrangement voor twee personen bij restaurant Hoogheid in Hoog Soeren. Koskok is deze maand mijn favoriete recensent. Hij is niet iemand die de gemakkelijke weg zoekt maar zich waagt in zaken waar verfijnde culireizigers niet levend gevonden willen worden. Bijvoorbeeld in Broadway American Steakhouse aan de Oude Graach in Utreg. Het verslag daarover vond ik zowel geestig als to the point, vernietigend als mild, opstandig als berustend.

Koskok zoekt de onderkant van de middenklasse en accepteert alle daarbij behorende vlekjes en kwaaltjes op voorwaarde dat de mensen gelóven in wat ze doen en hun hart erin leggen. Zo niet, dan (pas dan) haalt hij vervaarlijk uit.

Ik weet niet of we Koskok daarmee een haat-liefdeverhouding met onze horeca mogen toedichten, maar duidelijk is dat hij een uitstekende pen heeft, prima taalbeheersing en een neus voor hilariteit. Die kat op tafel, en zijn reactie daarop, vond ik smullen.

Gefeliciteerd Koskok!

TON DE ZEEUW

Recensiewedstrijd januari

Schrijf een recensie en deel daarin je ervaringen over een restaurantbezoek. Je maakt met dit schrijven kans op een drie gangen lunch met wijnarrangement bij het met een Michelinster bekroonde restaurant De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht. Lees meer over deze maandelijkse recensiewedstrijd

Home Recepten Kookboeken