Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Recensiedebuut thijs61 wint hoofdprijs

Thijs61 is met zijn recensie over een bezoek aan restaurant `t Brouwerskolkje de recensent van de maand. Hij wint een driegangen lunch of diner met wijnarrangement voor 2 personen bij de Lokeend in Vinkeveen. Ik begrijp dat hij nog niet veel kopij heeft ingeleverd maar zijn novemberbijdrage smaakt duidelijk naar meer.

Thijs heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt door meteen op `t Brouwerskolkje af stappen. Niet alleen de zaak waar De Nieuwe Keuken op eclatante wijze gestalte vindt, maar ook nog eens de nieuwste tweesterrenlocatie van ons land. Dan weet je, als recensent, dat er over je schouders wordt meegekeken.

Het verslag voert ons via een parade van gerechten en smaken naar een soort climax, en dat is een aangename opbouw: een opstel schrijven kunnen we allemaal, maar een `compositie` vereist toch wat meer. Thijs heeft dat (onbewust?) in zijn vingers en daarom is het een plezier zijn rapportage te lezen. Meesmullen met de recensent, dat is wat culinaire schrijfsels in het gunstigste geval teweeg brengen, en bij Thijs loopt je, inderdaad, het water in de mond.

Daarnaast is het fijn dat hij niet klakkeloos álles goed vindt wat Moshik Roth aan het doen is en vooral dat hij kritiek onderbouwt. Zoals hij ook terecht stelt dat die Kennemerlandse strandtent geen locatie (meer) is voor zo`n topzaak, dat er best wat aan de parkeerplaats mag worden gedaan en dat zo`n smaakbombardement bij te grote onbesuisdheid zou kunnen leiden tot papilvermoeidheid.

Ook neemt de recensie de moeite de wijnen te analyseren (net wat je zegt Thijs, de Nieuwe Wereld kan nog heel wat kan leren van, pakweg, een Franse chardonnay). En het, ook weer onderbouwde, afsluitende compliment aan het adres van de jonge Haarlemse bedienprinses vond ik zeer sympathiek.

Gefeliciteerd!

TON DE ZEEUW

Recensiewedstrijd december

Ook in december maak je met je recensie kans op een diner voor twee personen. Win een verzorgd vier gangen diner inclusief wijnarrangement bij restaurant Hoogheid in Hoog Soeren. Lees meer over deze maandelijkse wedstrijd

Home Recepten Kookboeken