Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Vispannetje met prei

lekker vispannetje, en makkelijk! Vispannetje

 

Voor 2 personen

 

2 preiwitten

100 gr champignons  

150 gr zalmfilet (zonder vel)

150 gr kabeljauw

100 gr grijze garnalen

30 gr boter

30 gr bloem

50 ml droge witte wijn

½ citroen

400 ml visfumet of -fond

peper, zout

100  gr geraspte kaas

 

prei en champignons in stukken snijden en (apart) stoven in een weinig vetstof, kruiden met peper en zout

* vis in 2 stukken snijden, witte wijn en visfumet aan de kook brengen, hierin de vis zachtjes laten pocheren (+/- 6 min (afhankelijk van de grootte van de stukken vis), op stand 3 à 4 indien schaal tot 9)

*vis laten uitlekken (stoofvocht NIET weggieten)

*boter smelten en bloem onderroeren, aanlengen met het stoofvocht van de vis tot een gebonden roux, 5 à 10 min zachtjes laten pruttelen (regelmatig blijven roeren zodat de saus niet aanbrandt)

 *roux kruiden met peper, zout en muskaatnoot, en een paar druppels citroensap toevoegen

 *de gestoofde champignons onder de roux mengen

 *verdeel de gestoofde prei op de bodem van 2 individuele ovenschaaltjes

 *verdeel hierop per schaaltje een stuk zalm en een stuk kabeljauw

 *strooi hierop de garnalen en verdeel de champignonsaus over de schaaltjes

 *kaas over strooien en in de voorverwarmde oven (op 200° à 220°) 20 min laten gratineren

 *opdienen met aardappelpuree

Home Recepten