Ongesneden brood vers maken.

Vroeger kon je geen gesneden brood kopen. Ja nu hebben we weer ongesnede brood.
Een hele oude tip voor het weer vers maken van brood.
Neem een schone theedoek.
Maak hem vochtig onder de kraan.
Wring hem goed uit.

Wikkel je brood er goed in.
Eventueel met een touwtje eromheen.
Doe hem in een voorverwarmde oven.
Net zolang totdat de theedoek weer droog is.
Je brood is dan weer krakend vers.
Dit noemden ze vroeger OPPIEPEN.

2 Reacties

  1. van de vorige dag kun je ook op deze manier weer lekker knapperig vers krijgen. Ik koop op zaterdag wel eens wat teveel kaiserbroodjes, die zijn dan de zondagochtend weer goed te gebruiken. Alleen wikkel ik ze niet in een theedoek maar wrijf ik ze licht in met wat water en dan ongeveer 3 minuten in een hete oven.
    Dag!
    Marianne

  2. Goei tip zeg! Heb hem gemarkeerd als favoriet! Groetjes, Maria.

Geef een reactie