Thessa woont samen met haar dochter en man in het midden van Noorwegen. Hier is ze een lunchroom en cateringbedrijf gestart. Haar dochter woont inmiddels weer in Nederland. Regelmatig deelt Thessa op de Smulweb Blog smakelijke recepten en weetjes (van)uit Noorwegen! Deze week: Sodd

Twee weken geleden overleed mijn Noorse vriendin Bjørg omdat ze ernstig ziek was. Bjørg heb ik leren kennen als gast in mijn lunchroom, maar onze relatie groeide uit tot een warme vriendschap. Ik noemde haar mijn Noorse moeder en we kwamen regelmatig bij elkaar op bezoek. Ze was schrijfster en stimuleerde mij om een kookboek te schrijven, omdat ik zo gepassioneerd ben over eten! Toen ik haar vertelde van deze blog vond ze dat een stap in de goeie richting en zij stimuleerde mij om dit te gaan doen. Zij is 77 jaar geworden, en tot 3 weken voor haar dood vol van levenslust. Ik had grote bewondering voor haar en hoe zij met haar ziekte omging.

Vorige week was de uitvaartdienst in de kerk bij ons in Åfjord en daarna werden we uitgenodigd om sodd te komen eten. Sodd kan ik niet vertalen naar het Nederlands, maar is een typisch Trønders (wij wonen in de provincie Sør-Trøndelag) gerecht, wat vaak geserveerd wordt na een begravenis.

Dit recept wil ik ter herinnering aan mijn vriendin Bjørg met jullie delen.