Pumpkin-Pie-SpiceW

Vooral in deze tijd van het jaar, kom je het nogal eens tegen in Engelse en Amerikaanse recepten.
Kant en klaar te koop is het niet in Nederland.
Voor zover ik weet dan, maar dat hoeft ook niet.
Zelf maken is wel zo makkelijk en je vermijdt ongewenste zaken

Natuurlijk kun je die poedertjes zo bij elkaar gooien en klaar is de kok.
Nooit  specerijen ouder dan 6 maanden gebruiken, en altijd even ruiken.
Ruiken ze naar hooi of vreemd, of naar niks? Dan niet gebruiken!
Eigenlijk zijn ze het geurigst als je de specerijen zelf roostert, en daarna fijnmaalt in een daarvoor bestemde koffiemolen. (Vraag “m voor Sinterklaas)

ONGEMALEN nodig;
1 Nootmuskaat (bolletje)
Kaneelstokje
1 eetlepel Piment bessen – Allspice bessen
Gedroogde gemberwortel
(1 theelepel kruidnagels naar wens,
kan ook zonder)

Nee de hoeveelheid kaneel heb ik niet vergeten, er zijn nl grote en kleine, dikke en dunne kaneelstokjes.
Nu kan ik me voorstellen dat je niet zelf gember gaat drogen en fijnmalen. Vaak is de kwaliteit v/d gember daar niet naar, en het is nogal omslachtig.
Gebruik wel VERSE gemberpoeder.

Rooster de hele specerijen in een droge koekepan.
Niet laten verbranden!
Af laten koelen. En daarna de nootmuskaat op de nootmuskaatrasp raspen, de kaneel in stukjes in de koffiemolen fijnmalen. En daarna nog de piment fijnmalen.
Alles wel apart malen en daarna afmeten
De JUISTE VERHOUDING staat hieronder.

GEMALEN nodig;
1 theelepel nootmuskaat
2 theelepels kaneel
1 theelepel piment/allspice
2 theelepels gemberwortel ( evt Djahe van Conimex)
(1/4 theelepel kruidnagelpoeder, kan ook weggelaten worden!)

Alsjeblieft eventjes mengen en klaar is je pumpkin_pie_spice!