In de herfst en de winter komen we ze steeds meer tegen. Pompoenen in soorten, maten en kleuren. Seizoensproduct van eigen bodem of niet ver daarbuiten. Recepten zijn er voor iedereen, voor elke smaak. Van hartig tot zoet, gewoon of apart.

Soep, Lasagne en hartige taart, cake, muffins en brood. In een stoofpot, als puree of in een “traditonele pumpkin pie”. Allemaal het proberen waard. Kijk voor recepten eens ver over de grens en denk aan de vitamines in de pitten.

Benamingen en pompoensoorten in de oudere artikelen van mijn blog;  Oa. “De pompoen en de spraakverwarring”, Pompoenen deel 1 & 2, en “Spaghettipompoen”.

Tips voor smakelijke soep, pompoen roosteren, stomen of drogen vindt je er ook. Iets over pompoenpitolie & pompoenpitten, en een recept voor “pumpkin pie spice”. Zelfs een winterse chocolademelk met pompoen, en nog zo het een en ander.

Veel plezier met lezen en/of in de keuken.