Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

High tea of Afternoon tea?

Is er een verschil? In Nederland hebben we het over een High tea als we rond 4 uur eens lekker gaan zitten voor een groot assortiment taart, cake, koek, sandwiches, scones enz. Alles natuurlijk vergezeld door een onuitputtelijke hoeveelheid thee en soms zelfs een glaasje champagne!

In Engeland heet dit echter een Afternoon tea!Een High tea wordt in Engeland geserveerd rond 6 uur. Het was de avondmaaltijd voor de arbeiders en boeren. De High tea was een combinatie van de Afternoon tea - sandwiches en cakes - en de avondmaaltijd van de hogere klassen; alleen veel minder elegant!

Om 6 uur kwam er een cakes, brood, vlees (ham, schapenbout of rundvlees), pasteitjes, custard enz. op tafel. Natuurlijk begeleid door veel thee.Buiten Engeland zijn de termen op een bepaald moment met elkaar verward. Daarom wordt er in Nederland maar ook in bijvoorbeeld Amerika gesproken over een High Tea, terwijl een Afternoon tea bedoeld wordt. Dit is natuurlijk niet erg, maar pas op wanneer je in Engeland van een Tea wilt genieten. Een High tea wordt bijna nergens geserveerd en is om 4 uur smiddag ueberhaupt nog niet te krijgen.

Laat zien dat je weet hoe het hoort en bestel een Afternoon tea!

Home Recepten Kookboeken