Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Wat je van ver haalt is lekker

Mijn eetbelevenissen Wat heb jij nou weer? Onderhand ben ik het wel gewend dat men zo reageert als ik mijn lunch doosje open. Iedere dag probeer ik mijn eigen gemaakte lunch weer tot een waar feest te maken. Broodje met gerookte zalm en mierikswortel, of mozzarella met basilicum en tomaat. Soms komen collega's van hun plek om mijn broodje te bewonderen.

Hun goedkeuring kan het altijd wel wegdragen terwijl ze verlekkerd naar mijn broodje kijken, maar ze blijven steevast hun boterham met kaas of worst meenemen.

Eten blijft voor de meeste toch een noodzakelijk kwaad, laat staan de boodschappen die je ervoor moet doen.


Laatst toen ik weer plaats nam aan de tafel, zat men al halsreikend uit te kijken naar wat ik had gefabriceerd. Ik plaatste mijn brood trommel op de tafel en pakte een klein potje yoghurt en een leuk klein flesje water. Wat is dat nou? En voor ik het wist zat mijn collega met het flesje in haar hand. Saint Amand? Vroeg ze en keek me vragend aan. Ja, zei ik, dat is Frans water. Ondertussen had zij het potje yoghurt gepakt en las hard op Yaourt Nature. En ze hield het potje omhoog zodat iedereen aan tafel het kon zien. Laat eens kijken, het potje ging van hand tot hand. Hoe kom je daar nu aan? Alle ogen waren op mij gericht. Tja, zei ik, ik ben naar Frankrijk geweest. Wanneer dan? Je was toch maar 1 dag vrij? Nou begon ik, gister ben ik naar Lille geweest om boodschappen te doen. De tafel werd stil en iedereen keek me aan. Naar Lille voor boodschappen, iedereen weet wel hoelang je dan ongeveer onderweg bent. Niemand zei het maar ik begreep dat ze me voor gek verklaarde.

In een drang mijn gedrag te verklaren vertelde ik dat wij dat wel vaker deden. Rond het middag uur vertrekken naar Lille en dan daar lunchen en lekker de supermarkt in te duiken.

Ik vertelde van de grote supermarkten en mijn liefde om daar uren rond te struinen op zoek naar producten die ze hier niet hadden, of anders soort producten.

De delicatesse afdelingen, wijn enkaas. De grotere keuze in yoghurt, water en roomboter. Die yoghurt heb je hier niet bijvoorbeeld. En hij koste me 1.80 € . Ja, en tel daar je benzine eens bij op, dan word het toch wel een duurder potje. Iedereen zat te lachen

Tja, en om daar nou een zodanig eind voor te rijden zei de een. Eigenlijk wist ik niet wat ik nog moest zeggen en voelde me gered toen een collega zei: Nou wat je ver haalt is toch lekker! En bewust van mijn opluchting voegde zij er aan toe: Maar ook een beetje gek.


Home Recepten