Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Mijn zoektocht naar Ma cuisine

Een uiteenzetting van mijn zoektocht naar kookboeken Het was 10 minuten voor 4 eigenlijk te laat om lekker te snuffelen bij de plaatselijke kringloop winkel. Maar gedreven door de zin in een nieuw kookboek ging ik op pad.

Ik begon met een stapel boeken die op de grond stond.

En direct had ik beet: "Overpeinzingen van een negentiende eeuwse fijnproever"

De Physiologie du goût of in het Nederlands Het wezen van de smaak. Top! Dacht ik, weliswaar geen kookboek, maar zoals de kaft zegt, het is een gastronomisch, cultureel en literair werk. Een unieke combinatie van overpeinzingen, bespiegelingen, anekdotes en aforismen. Geschreven door Jean-Anthelme Brillat-Savarin.

Hou ik het hierbij of loop ik de stapel verder door dacht ik nog, toen ik opzij moest stappen voor een man die kennelijk veel haast had. En stootte tegen de stapel boeken . Geergerd bukte ik om de stapel te ordenen en ... daar! op de grond , het onderste boek van de stapel met paarse kaft met een gouden pan! Ik pakte het op, "Ma cuisine"van Escoffier. Nu was ik degne die haast had. Super vrolijk met de 2 boeken stevig tegen mijn borst gedrukt(alsof ze het zouden afpakken) naar de kassa gespoed. Later in de auto naar huis heb ik hard gelachen om de 4 euro die voor beide boeken moest betalen.

Home Recepten