Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Aperitiefhapjes

Eens iets anders dan de obligate nootjes en chips....

Je kan veel kant-en-klare dingen gebruiken, dus niet te veel werk.... Noorse vishapjes

Ingrediënten (15 glaasjes)

- 125 g gerookte forelfilet

- 30 g gemengde scheuten

- 1 eetl. kappertjes

- 8 gedroogde tomaten

- 4 eetl. vinaigrette met mosterd

Bereiding 10 min.

1.Verdeel de gemengde scheuten over de wijnglazen.

2.Snij de forelfilets in 15 gelijke stukken en verdeel over de glazen.

3.Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes en meng samen met de kappertjes onder de vinaigrette. Verdeel over de glazen

Verrassingszalmrolletjes

Ingrediënten (10 hapjes)

- 200 g gerookte zalm

- 2 eetl. zwarte lompviseieren

- 50 g gekookte rijst

- 190 g witte aspergepunten

- 100 g kruidenkaas

Bereiding 15 min.

1.Snij de zalm in reepjes van 2cm op 10 cm.

2.Bestrijk elk sneetje zalm met wat kruidenkaas. Verdeel er de gekookte rijst over. Leg 2 aspergepunten in

het midden en rol de zalm op. Steek eventueel vast met een prikkertje.

3.Verdeel de lompviseitjes rond de aspergepunten.

Varkensspiesjes met ananas

Ingrediënten (15 hapjes)

- 100 g wokreepjes varkensvlees

- 200 g ananasblokjes

- 5-tal eet. chilisaus

- 3 eet. sojasaus

- 2 eet. olijfolie

- 1 koffie. Italiaanse mix

Bereiding 10 min.

1. Rijg 2 à 3 oppervlakkig ontdooide varkensreepjes, een blokje ananas en opnieuw 2 à 3 varkensreepjes op een cocktailprikker.

2.Overgiet de spiesjes met de sojasaus en kruid naar smaak met de Italiaanse mix.

3.Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de spiesjes gedurende 2 à 3 min.

4.Dien op met een schaaltje chilisaus.

Ham-kaasgrissini

Ingrediënten (8 à 10 hapjes)

125 g mozzarella

8 à 10 sneetjes Ganda-ham ( of parmaham)

8 à 10 grissini met sesamzaad

200 mi zoetzure saus

pepermolen

Bereiding 5 min.

1.Warm de zoetzure saus zachtjes op in een steelpannetje.

2.Snij de mozzarella in de lengte in

8 à 10 dunne sneetjes. Kruid met enkele draaien van de pepermolen.

3.Rol de mozzarellasneetjes en de Ganda-ham rond de grissini.

4.Plaats in het midden van een bord een potje met de saus en schik daarrond de grissini.

Thais soepje

Ingrediënten (10 minisoepjes)

20 roze garnalen

165 mi kokosmelk (blik)

390 mi pikante thaisoep (blik, )

2 eet!. oosterse bakolie

1 eet!. sesamolie

5-tal takjeskoriander

peper en zout

Bereiding 5 min.

1.Giet de soep in een kookpot en verwarm op een matig vuur. Voeg de kokosmelk toe en roer goed om.

2.Rijg de roze garnalen per 2 op een cocktailprikker. Verhit de bakolie in een pan en bak de garnalen 1 min. aan beide zijden. Overgiet met de sesamolie en kruid naar smaak met peper en zout.

3.Giet de soep in individuele soepkommetjes en plaats een spiesje garnalen op elk kommetje. Bestrooi met koriander.

Chinese minitaartjes

Ingrediënten (24 hapjes)

- 200 g China mix (diepvries)

- 24 gourmandes (bladerdeegtaartjes)

- 50 g cambozola

- 220 mi kerriesaus

- 1 koffie!. knoflook

- 1 eet!. olijfolie

Bereiding 15 min.

1.Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren look glazig. Voeg de China mix toe (de dikkere stukken snijdt u vooraf fijner) en roerbak gedurende ± 8 min. op een hevig vuur.

2.Voeg de kerriesaus toe en laat 2 min. mee opwarmen.

3.Vul de gourmandes op met de groentevulling en verkruimel er de cambozola over. Bak ze af in een 190°C voorverwarmde oven gedurende 10 min.

Italiaanse balletjes in tomatensaus

Ingrediënten (± 25 hapjes)

200g gehaktballetjes (diepvries, )

450 g pastasaus met basilicum

3 à 4 eet!. cognac

2 eetl. olijfolie peper en zout

Bereiding 5 min.

1.Prik telkens 3 soepballetjes op een cocktailprikker. Verhit de olijfolie in ee~ braadpan en bak de brochetjes

± 2 min. Kruid met peper en zout.

2.Giet er de cognac over en flambeer, weg van de dampkap.

3.Overgiet met de pastasaus en laat 5 min. opwarmen.

4.Verdeel de spiesjes met de saus over kommetjes en dien op.

Home Recepten Kookboeken