Wat te eten tijdens een hittegolf

Vers seizoensfruit is bij deze temperaturen aangewezen.

Water of gezouten dranken zijn een perfecte dorstlesser Als het heel warm is, krijgen bacterien alle kansen om zich te nestelen in voedsel. Om voedselinfecties te vermijden, is het met deze temperaturen aangewezen extra aandacht te schenken aan wat er op tafel komt.

Vers

Conserven, gepasteuriseerde, gebakken en gestoofde eetwaren zijn het meest aan te raden. Ook frisse salades en andere rauwe groenten. Vergeet deze eerst niet grondig te wassen en zo vlug mogelijk na de aankoop te gebruiken.
Eet vers seizoensfruit, meloenen, pruimen of perziken tenzij u buikloop hebt. Leg het fruit in kleine stukjes gesneden in een bereikbaar bordje. Probeer het geheel smakelijk te presenteren, zo voelt iedereen, vooral kinderen, zich aangetrokken om een hapje te eten.
Koop producten uit de diepvries om onmiddellijk klaar te maken en op te eten.

Vers seizoensfruit is bij deze temperaturen aangewezen. \"Free

Wat niet?

Vlug bederfbare producten zoals vleeswaren, voorbereide salades of traiteurproducten (tenzij vers) kunnen beter van het menu geschrapt worden. Charcuterie met uitzondering van gebakken of gedroogde charcuterie, blijven beter in de koelkast.
Melk, boter en verse kazen, melkdesserten of gebak dat niet onmiddellijk wordt opgegeten en alle andere melkproducten die onder een temperatuur van 8?C moeten bewaard worden.

Water of gezouten dranken zijn een perfecte dorstlesser. \"Free

Drink water

Bij zeer warm weer moet je meer drinken. Anderhalve liter is aangewezen. Wie fysische inspanningen doet, moet minstens 2 a 4 glazen per uur drinken, liefst minerale dranken die zout bevatten. Ook verse fruitsappen of sportdranken, gezouten soep, gazpacho, vloeibare yoghurt of milkshakes zijn welkom. Tracht zo weinig mogelijk koffie, thee, alcohol of limonade te drinken.

1 Reactie

  1. Hoi,

    Waarom moet je tijdens de warme dagen weinig thee drinken?

    Ik heb altijd begrepen dat koude dranken en ijs het lichaam te sterk afkoelen waardoor het lichaam extra energie gebruikt om weer op te warmen. Thee heeft in dat geval juist een averechts effect op het lichaam, wat zorgt voor het gewenste resultaat.

    Groet van Joke

Geef een reactie