Allemaal lekkere hapjes…

De zomer is-hopelijk- nog niet voorbij, dus nog tijd voor een gezellig drankje met een hapje erbij Broodhapje

Besmeer meergranenbrood met tomenade. Bestrooi met gehakte ui en emmentaler. Maal er wat Provencemix over. Zet 5 min. in een oven van 180°C en daarna 5 min. onder de hete grill.

Franse soldaatjes

Besprenkel reepjes rode paprika met olijfolie en peper. Gril ± 8 min. in de oven. Rooster sneetjes meergranenbrood en snij in reepjes van zo'n 2 cm breed. Bestrijk deze 'soldaatjes' met verse kaas(madame Loïk, philadelhpia..)
leg er een reepje paprika op en werk af met zwarte lompviseitjes en bieslook

Toast met spek en kaas

Rooster 4 sneetjes toastbrood. Bak 150 g gerookte spekreepjes 5 min. op een zacht vuur in een antiaanbakpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng met geraspte kaas en verdeel over de toast. Kruid naar smaak met tijm of paprikapoeder. Zet 1 min. onder de grill tot de kaas smelt en goudbruin kleurt.

Zalmmousse

Verwijder het vel en de graat uit een blikje rode zalm. Plet de zalm met een vork en meng met 4 eetl. Veg'up ketchup en 4 theel. gehakte peterselie. Roer tot een glad mengsel en serveer de zalmmousse met toast.

Gegrilde Weense worstjes

Laat een blik Weense worstjes uitlekken en dep ze droog met keuken¬papier. Snij in hapklare stukken. Smeer ze in met wat mosterd. Rol er een dun plakje ontbijtspek omheen en steek de worstjes op een cocktailprikker zodat het spek vastzit. Gril de spiesjes in een grillpan of onder de ovengrill.

Miniquiche met kaas en peer

Snij 150 g camembert in blokjes. Schil 1 grote peer en snij in stukjes. Bekleed een kleine taartvorm met kant-en-klaar bladerdeeg en prik flink wat gaatjes in het deeg (met een vork). Verdeel de kaas en de peer over de vorm. Breek 3 eieren en roer los met 200 ml room. Giet het eimengsel in de vorm. Bak de quiche in ± 30 min. gaar in een op 180 cC voorverwarmde oven. Laat wat afkoelen en snij voor het serveren in puntjes.

Vleesballetjes met tomaat

Meng 150 g gehakt met 1 ei, 3 takjes fijngehakte peterselie, peper en zout. Rol er 12 balletjes van en haal ze door paneermeel. Steek ze per 3 op een satéstokje. Verhit 3 eetl. olie in een pan en bak de spiesjes erin.
Snij 4 kerstomaatjes in 2 en schuif op elk uiteinde van de spiesjes een halve tomaat.

Gerookte zalm in potje

Snij 150 g gerookte zalm in stukjes. Verdeel over 8 kleine ovenschaaltjes. Breek in elk schaaltje 1 kwartelei. Giet er wat room over en bestrooi met peper. Bak ong. 12 min. in de oven tot het ei gestold is. Serveer warm of lauw

Snelle kipcake

Snij 200 g kipfilet in blokjes en bak gaar in 2 eetl. olijfolie. Rasp 1 courgette grof. Meng in een kom de courgette met 2 eetl. olijfolie, 3 eieren, 100 g bloem en 50 g geraspte kaas. Kruid met peper en zout. Roer de blokjes kip erdoor en doe het mengsel in een cakevorm. Bak ± 40 min. in een op 180 C voorverwarmde oven. Laat wat afkoelen en snij in hapklare porties. Serveer lauw.

3 Reacties

  1. KittySuijkerbuijk

    25 augustus 2010 at 12:05

    Ziet er allemaal heel gezellig uit. Ik ga er zeker wat van proberen.
    Groetjes, Kitty

  2. Ziet er leuk uit. Neem dit van je mee!

    Marianne

Geef een reactie