Kort Indiaas woordenboek

Woordenboek die de Indiase keuken begrijpelijker maakt. .
Aloo
aardappelen

Adrak
gemberwortel

Bhaji

Bhindi
okra

Bhoona
gebakken

Dahl
linzen/erwten
toovar dal gele linzen
masar dal rode linzen
moong dal mung boontjes
urad dal zwarte soja boontjes
channa dal gele spliterwten

Dahi
yoghurt

Dalchini
kaneel

Dhania
koriander

Deghi Mirch
Paprika poeder, milde en beetje zoet

Eilaichi
kardamom

Ghee
geklaarde boter

Ghost
vlees

Haldi
kurkuma

Imli
tamarinde

Javitri
Foelie

Jaiphal
nootmuskaat

Jeera
komijn

Kesar
saffraan

Kheema
gehakt

Kofta’s
gehaktballetjes met kruiden

Lal mirch
cayennepeper

Laung
kruidnagel

Methi
fenegriek

Murg
kip

Narial
kokos

Paneer
Indiase kaas

Paratha’s
krokante ongezuurde broodjes

Piaz
ui

Pilau
rijstschotel

Raita
gerecht met melk of kwark

Roti’s
platte ongezuurde broodjes

Saag
spinazie

Shrikand
dessert van uitgelekte yoghurt

Tandoori
Indiase kleioven

Tikka
stukjes gekruide kip

Vindaloo
vlees gemarineerd in azijn en kruiden

2 Reacties

  1. hoi,
    Ik heb ze bij mijn favorieten gezet hoor, bedankt.
    gr. van johan

  2. HOI,

    BEDANKT VOOR DEZE OVERZICHTELIJKE VERTALING.
    EN ONDANKS DAT JE NOG NIET KLAAR BEN ZET IK HET TOCH VAST FAVORIET!

    BEDANKT EN TOT ZIENS!
    GR.
    ANITA

Geef een reactie