Magnetron

Wat mag nu wel, en wat mag nu niet in de magnetron? Om dit voor iedereen zo duidelijk mogelijk te maken een korte samenvatting zodat er hopelijk minder onduidelijkheden ontstaan. Altijd makkelijk om op terug te kijken! De meeste mensen gebruiken de magnetron alleen maar om er iets in op te warmen of te ontdooien. U kunt er echter ook mee koken, stomen, pocheren, roosteren…Kook nooit eieren in de schaal in de magnetron. Er ontstaat dan een hoge druk in de schaal dat de eieren uit elkaar spatten.

Gebruik nooit kristal of ander fijn en dun glas in de magnetron.

Laat een houten lepel tijdens een langere bereiding in de magnetron niet in de schaal staan. Het hout absorbeert ook warmte en de lepel is te heet om vast te pakken.

Steriliseer nooit babyflesjes of potjes voor jam en dergelijke in de magnetron. Er zijn superhandige apparaten op de markt die hier zeer geschikt voor zijn.Lees bij kant-en-klaarmaaltijden vooraf de gebruiksaanwijzing goed door. De verpakkingen van sommige kant-en-klaarmaaltijden moeten ingeprikt worden.

Verwarm, om geurtjes te laten verdwijnen, een glas water met wat citroensap of azijn 2 minuten op de hoogste stand. Daarna de binnenwanden van de magnetron met een doek droogwrijven.

Citrusvruchten geven meer sap vrij wanneer ze eerst 10 a 20 seconden op vol vermogen in de magnetron verwarmd worden. Laat ze even liggen en pers ze daarna uit.

Een praktische manier om borden voor te verwarmen in de magnetron: spoel de borden onder koud stromend water af en verwarm ze op elkaar 1 a 1 1/2 minuut op vol vermogen. Droog de borden daarna af.

Bereid vis in de magnetron om optimaal te profiteren van de vitamines die in vis zitten. Omdat de kooktijden kort zijn, gaan er nauwelijks vitamines verloren. Tip: klap de dunnere stukken van de vis dubbel, zodat ze tegelijk met de dikkere stukken gaar zijn.

Zijn toastjes of chips niet helemaal kraakvers meer? Leg een stuk wit keukenpapier op een bord; leg hier een enkele laag chips of toastjes op en dek deze af met keukenpapier. Op vol vermogen 45 a 60 seconden verwarmen.

Gerechten die u in de magnetron bereidt krijgen geen knapperig korstje. Gebruik daarom de volgende truc: verkruimel cornflakes en meng ze met bijvoorbeeld geraspte kaas of kruiden en bestrooi het gerecht ermee. Knapperig korstje gegarandeerd!

1 Reactie

  1. Wat een goed artikel,ik neem het mee hoor
    Groeten van mij

Geef een reactie