Gevulde eieren

Al mijn gevulde eierrecepten bij elkaar.
Ingredienten:

6 hardgekookte eieren * 50 ml mayonaise * 2 theel. mosterd * zout * peper * 1 el fijngehakte zongedroogde tomataatjes * 2 theel fijngehakte basilicum * balsamicoazijn

Bereidingswijze:

Pel de eieren en halveer ze. Haal de eierdooiers uit de eierhelften en prak ze fijn.Meng de mayonaise,mosterd peper,zout tomaatjes en een paar druppels azijn door de dooiers en roer dit goed door elkaar.Als het mengsel niet vloeibaar genoeg is nog wat mayonaise toevoegen. Vul de eieren vlak voor serveren.Ingredienten:

8 hardgekookte eieren * 100 g verse roomkaas * 4 el mayonaise * geknipte bieslook * zout * peper

Bereidingswijze:

Halveer de eieren, haal de dooiers uit de helften en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte eidooiers met de andere ingredienten en zout en peper naar smaak. Vul een spuitzakje met een gekarteld spuitmondje met het eidooiermengsel en spuit het in de eieren of schep het eidooiermengsel met een theelepeltje in de halve eieren.Ingredienten:

8 hardgekookte eieren * 50 g blauwe kaas * 6 el mayonaise * 4 el kwark * peper

Bereidingswijze:

Halveer de eieren, haal de dooiers uit de helften en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte eidooiers met de andere ingredienten en zout en peper naar smaak. Vul een spuitzakje met een gekarteld spuitmondje met het eidooiermengsel en spuit het in de eieren of schep het eidooiermengsel met een theelepeltje in de halve eieren.Ingredienten:

10 hardgekookte eieren * 1 klein blikje zalm (ca. 200g) * 100g verse roomkaas * 5 el mayonaise * gehakte dille * zout * peper

Bereidingswijze:

Halveer de eieren, haal de dooiers uit de helften en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte eidooiers met de andere ingredienten en zout en peper naar smaak. Vul een spuitzakje met een gekarteld spuitmondje met het eidooiermengsel en spuit het in de eieren of schep het eidooiermengsel met een theelepeltje in de halve eieren.Ingredienten:

8 hardgekookte eieren * 50 g verse roomkaas * 6 el mayonaise * 6 el geraspte komijnekaas * zout * peper

Bereidingswijze:

Halveer de eieren, haal de dooiers uit de helften en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte eidooiers met de andere ingredienten en zout en peper naar smaak. Vul een spuitzakje met een gekarteld spuitmondje met het eidooiermengsel en spuit het in de eieren of schep het eidooiermengsel met een theelepeltje in de halve eieren.Ingredienten:

10 hardgekookte eieren * 2 plakjes ontbijtspek * 1 kleine rijpe avocado * 2 el citroensap * 8 el mayonaise * 1/2 theel cayennepeper * geknipte bieslook * zout * peper

Bereidingswijze:

Halveer de eieren, haal de dooiers uit de helften en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte eidooiers met de andere ingredienten en zout en peper naar smaak. Vul een spuitzakje met een gekarteld spuitmondje met het eidooiermengsel en spuit het in de eieren of schep het eidooiermengsel met een theelepeltje in de halve eieren.Ingredienten:

8 hardgekookte eieren * 100 gram boter,* 4 el slagroom * zout * peper * 100 gram gepelde garnalen * 2 theel droge sherry

Bereidingswijze:

Pel de eieren en snij ze overdwars doormidden. Prak de dooiers fijn. Roer de boter romig en vermeng met de fijngeprakte dooiers, de slagroom en wat zout. Snij de garnalen in zeer kleine stukjes, vermeng met basismengsel en de sherry.Vul de halve eieren met dit mengsel.Ingredienten:

8 hardgekookte eieren * 8 krabfantasysticks * 4 el. mayonaise * 2 el. dille * zout * versgemalen peper

Bereidingswijze:

Halveer de gepelde eieren in de lengte en wip de dooiers eruit. Prak de dooiers goed fijnSnijd 6 van de krabfantasysticks fijn. Meng de verkruimelde dooiers met de mayonaise,de fijngesneden krab en de dille en breng het mengsel op smaak met wat zout en versgemalen peper. Snij de overgebleven 2 sticks in 16 kleine stukjes. Vul de halve eieren met de krabmayonaise en garneer met een stukje krab.Ingredienten:

8 hardgekookte eieren * 6 plakjes rauwe ham * 4 el. verse roomkaas * peper * 4 groene olijven.(om te garneren)

Bereidingswijze: Halveer de gepelde eieren in de lengte en wip de dooiers eruit. Prak de dooiers goed fijn. Snijd de ham, zonder vetrandje, uiterst fijn. Meng de verkruimelde dooiers met de roomkaas, de ham en wat peper. Vul de halve eieren met de hammousse. Garneer met de, in dunne plakjes gesneden, groene olijven.Ingredienten:

8 hardgekookte eieren * 4 el.creme fraiche. * 2 el. tomatenpuree * zout * versgemalen peper * tomatenketchup (om te garneren) * peterselie (om te garneren)

Bereidingswijze:

Halveer de gepelde eieren in de lengte en wip de dooiers eruit. Prak de dooiers goed fijn. Meng de verkruimelde dooiers met de creme fraiche en de tomatenpuree tot een glad mengsel. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Vul de halve eieren met de tomatencreme. Garneer met een toefje tomatenketchup en een plukje peterselie.Ingredienten:

8 hardgekookte eieren * 2 lenteuitjes * boter * 2 theelepels scherpe kerrie * 150 gram garnalen

Bereidingswijze:

Lente-uitje in piep kleine ringetjes snijden en even kort fruiten met de kerrie.De garnalen klein snijden maar 16 heel laten als decoratie.Eieren pellen en in de lengte richting doormidden snijden.Eigeel uit de eieren halen.Eigeel zacht kloppen met een beetje peper en zout en de gefruite lente-uitjes en kleine stukjes garnalen er bij doen.Dit mengsel terugscheppen in de ei-witten. Garneer elk ei met een hele garnaal.Ingredienten:

6 hardgekookte eieren * 1 1/2 el pesto * 2 el olie * 2 el gemalen parmezaanse kaas * zwarte peper * 4 plakjes ontbijtspek * 4 blaadjes basilicum

Bereidingswijze:

Halveer de eieren en wip de dooiers eruit. Pesto, olie en kaas door dooiermengsel roeren. Op smaak brengen met peper. Mengsel overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen. Spek in dunne reepjes snijden. In droge koekepan reepjes spek al omscheppend in ca. 3 minuten bruin en knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Basilicum in reepjes snijden.Vul de eieren ,en garneer met reepjes spek en basilicum.

56 Reacties

  1. Bedankt, ik heb ze meegenomen :-)

  2. Wauw, wat een variaties zeg, nooit geweten dat je zóveel kunt varieren met een eitje vullen.. te gek!! Ik neem deze pagina graag van je mee. Vrolijk Pasen gewenst!! =)

  3. Lekker al deze gevulde eitjes. Neem het mee, bedankt .. Margrit

  4. Lekkere eitjes. Ga ze morgen voor het eerst zelf maken. Bedankt en een fijne jaarwisseling. Groet van Ankie

  5. Dank je wel heb ze meegenomen. G. Geertje.

  6. Dank je wel voor deze recepten, ga het uitproberen. Fijne jaarwisseling. Gr. Karin

  7. Hier raak je nooit over uitgepraat!
    Staan bij mijn favo’s

  8. Volgens mij raak je hier nooit over uit gepraat

    Zet deze site favo. Altijd leuk om bij de kerst te gebruiken.De Kerstei!

  9. Volgens mij raak je hier nooit over uit gepraat

    Zet deze site favo. Altijd leuk om bij de kerst te gebruiken.De Kerstei!

  10. Volgens mij raak je hier nooit over uit gepraat

    Zet deze site favo. Altijd leuk om bij de kerst te gebruiken.De Kerstei!

  11. Volgens mij raak je hier nooit over uit gepraat

    Zet deze site favo. Altijd leuk om bij de kerst te gebruiken.De Kerstei!

  12. Op favorieten gezet, heerlijk voor op de verjaardagen en andere feestjes.
    groetjes Agnes en bedankt

  13. Nou, daar hoef ik niet eens over na te denken. MEENEMEN!!!!! Ziet er allemaal errug lekker uit.

    Groetjes

  14. mijn_favoriete_hoekje

    6 augustus 2006 at 17:17

    Meegenomen, ziet er lekker uit.

  15. Heerlijke gevulde eireren en dus meegenomen :-)))

    Groetjes Marian

  16. Owwwwwwwwwww wat leuk en lekker!!!!!!!!!

    Ik neem dit helemaal mee hoor en ga met de pasen genieten.

    Hartelijk bedankt en de groeten van Nolly.

  17. Deze recepten neem ik mee Bedankt en groetjes Edith.

  18. hoop dat je het niet erg vindt want het is leuk om even in deze periode op mijn pagina te plaatsen Dankjewel en groetjes helga-sabine

  19. Dit zijn nu eens leuke recepten. Ze staan bij mijn favorieten! Dankjewel.
    Groetjes,
    Ank.

  20. Dit zijn nu eens leuke recepten. Ze staan bij mijn favorieten! Dankjewel.
    Groetjes,
    Ank.

  21. Ook me naar mijn pagina!! Lekker!!

  22. Heb je eierrecept mee genomen.
    Heerlijk, die gevulde eitjes.
    Groetjes, Babs.

  23. Lijkt me allemaal lekker!
    Meegenomen hoor
    groetjes, Mieke

  24. Ik wilde je even laten weten, dat ik je artikel heb meegenomen.
    Fijne dag verder en, tot hoors.
    Groetjes,Tilly

  25. ik neem je eien mee je hoort wel fo het leker is groetjes trien

  26. Deze neem ik ook mee voor aankomende maand!!
    Groetjes, Wanda

  27. Leuke receptideetjes Sonja; kan ik wel gebruiken in de komende feestmaand! Bedankt.
    Trudy

  28. Lekker veel keuze,heerlijk,neem ik graag mee,BEDANKT!!!
    Met vriendelijke groet,
    Priscilla

  29. Wat een variaties!!! Ik neem ze mee om ze te proberen en klaar te maken voor de feestdagen.Groetjes Irma

  30. Hardstikke leuk zeg, wat een variatie….bedankt…groetjes…ANJA….

  31. lekker gevulde eieren, komt goed van pas heb ik ook eens wat variatie op mijn salades.
    bedankt.

    groetjes Monique

  32. Altijd handig, ik neem het artikel mee. Dank je wel!

  33. Wat handig al die lekkere eitjes bij elkaar
    Bedankt en groetjes Ine

  34. Neem dit mee, heel handig alle variaties bij elkaar.
    Dank je wel.
    Groetjes,
    Louise

  35. jij mij watertanden? Neem deze recepten natuurlijk mee.

    Groetjes van Joke

  36. Wat makkelijk zo
    Bedankt en groetjes Ine

  37. zwollenaartje

    4 mei 2005 at 13:22

    Gevulde eieren daar ben ik gek op en heel handig zeg op een verjaardag Bedankt.
    Groetjes Alida

  38. Dit is helemaal te gek al deze lekkere gevulde eieren bij elkaar. Ik heb het recept meegenomen.
    Groetjes Mieke

  39. staerencarine

    26 april 2005 at 21:32

    Dit was ik juist aan het zoeken,komt goed van pas,groetjes Carine.

  40. Die zet ik nu meteen favo! Bedankt! Liefs, Trice :-).

  41. Neem dit ook mee naar mijn pagina. Bedankt!
    Groetjes, Carin.

  42. Leuk al die gevulde eierrecepten. Blijven toch altijd erg gewild op feestjes. Ik zet ze favoriet. Bedankt, Petra

  43. Wat een lekkere recepten Mia, ik ben er echt blij mee. Bedankt in ieder geval. Doei SImone.

  44. Leuk .Neem hem mee naar mijn pagina.Bedankt en groetjes,Jennie

  45. wegrestaurant

    29 maart 2005 at 08:36

    Groetjes Deon

  46. Ik neem het mee naar mijn pagina en zet het favoriet hoor. doei simone

  47. ei met zalm lekker ook zonder roomkaas is het lekker bedank er voor

  48. Bedankt voor het artikel.

  49. http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050111023350.jpg“width=”200″heigth=”200″> Groetjes Micky

  50. img src=”>http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050111023350.jpg”width=”200″heigth=”200″> Groetjes Micky

  51. ziet dit eruit en zeker het meenemen waard. Dus bij deze meegenomen.

    Groetjes Mia en co

  52. brunch_recepten

    7 maart 2005 at 13:13

    Je artikel meegenomen.

    Groetjes Paula

  53. lekker en snel…..dus…..dit artikel neem ik graag mee!

    Groetjes van Janny.

  54. Meegenomen hoor!
    Groet van Corry

  55. Heerlijk, gevulde eieren.
    Ik heb het artikel meegenomen
    Groetjes, Pauline

Geef een reactie