kruidenboters

allerlei soorten boter Ingredienten:

1/2 pakje margarine of halvarine *
1/2 eetl. sherry * peper * 100 gr. blauwe aderkaas

Bereidingswijze:

Boter zacht roeren en de kaas verkruimelen.
Alles door elkaar mengen.

Serveertips:

Lekker voor in soesjes of eieren.Ingredienten:

1/2 pakje margarine of halvarine * 2 eetl. tomatenpuree (blikje) * 2 eetl. hot ketchup * 1/4 theel. uipoeder

Bereidingswijze:

Boter zacht roeren.
Alle ingredienten door elkaar mengen.Ingredienten:

1/2 pakje margarine of halvarine *
2 eetl. fijngeknipte bieslook * 1 eetl. geraspte ui * paar druppels citroensap.

Bereidingswijze:

Boter zacht roeren.
Alle ingredienten door elkaar mengen.

Serveertips:

Lekker bij vis of gepofte aardappelen.Ingredienten:

1/2 pakje boter,margarine of halvarine *
zout * peper * 1 eetl. kerriepoeder * 1 eetl. mosterd.

Bereidingswijze:

Boter zacht roeren.
Alle ingredienten door elkaar mengen.Ingredienten:

100gr zachte gezouten roomboter , Bieslook , peterselie , 2 teentjes knoflook , zout , peper

Voorbereiding:

Haal de boter een half uur van te voren uit de koelkast.

Bereidingswijze:

Doe de boter in een schaaltje Pers de knoflook uit boven de boter. Knip flink wat bieslook fijn boven de boter. Snij de peterselie fijn en voeg dit ook aan de boter toe. Voeg een snufje zout en peper toe en meng het geheel goed door elkaar.

Serveertips:

Maak de kruidenboter een dag van te voren klaar zodat de smaak goed door de boter kan worden opgenomen.Ingredienten:

100 g zachte boter * 50 g groene pesto * zout * peper

Bereiden:

Meng de boter en de pesto goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Laat dit een tijdje in de koelkast staan zodat de smaken goed gemengd worden.Ingredienten:

100 gram harde boter
kerrie djawa
2 tot drie flinke tenen knoflook
2 sjalotjes of stuk komkommer

Bereiding:

Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat het makkelijk werkbaar is.Snijd de sjalotjes fijn, of voor de liefhebbers een stuk komkommer.Voeg aan de boter de uitgeperste tenen knoflook met de fijngesneden sjalot of komkommer toe.Schep drie theelepels kerrie djawa erbij en meng het geheel met een vork.
Natuurlijk kun je boven genoemde ingredienten naar smaak uitbreiden.

serveertip:

Het is een frisse kruiden boter die vooral in de zomer bij bbq zich goed laat smaken bij voorkeur met een lekkere malse sateIngredienten:

50 gr zachte boter met
2 el geroosterde sesamzaadjes,
2 el koriander (fijngehakt),
een paar druppels tabasco

Meng alles goed door elkaar en laat even in de koelkast opstijven,zodat de smaken zich goed vermengen.Ingredienten:

1 el citroensap
2 teentjes knoflook (geperst)
1 sjalot (gesnipperd)
(zee)zout
grofgemalen zwarte peper
125 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
2 el peterselie (fijngeknipt)
2 el bieslook (fijngeknipt)

Bereidingswijze:

Meng in een kom met een vork citroensap, knoflook en sjalot door de boter.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Peterselie en bieslook erdoor mengen.
Schep de kruidenboter in een kommetje en strijk de boter glad.
Laat nu de boter minstens 15 minuten opstijven in de koelkast.Ingredienten:

1 tl zonnebloemolie , 3 sjalotjes , 100 gr zachte ongezouten boter , 1-2 tl gekneusde zwarte peperkorels , 1 tl dijon mosterd , 1/4 tl zout

Voorbereiding:

Snij de sjalotjes heel fijn.

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes tot ze goudbruin zijn. Schep uit de pan en laat goed afkoelen. Meng nu alle ingredienten goed door elkaar. Schep de boter op keukenfolie en rol de boter op tot een lange rol. Plaats in de koelkast om de boter stevig te laten worden. Vlak voor aan tafel gaan per persoon 1-2 plakjes afsnijden en op een apart schaaltje naast het bord serveren.

Serveertips:

Erg lekker op een sappige biefstuk,maar ook bij een rosbief aan de kersttafel. En in de zomer natuurlijk bij de bbq.

3 Reacties

  1. Ik neem je boterrecepten ook mee.

    Bedankt hoor!
    Groetjes Joke.

  2. Deze boters zijn prima !!

    groetjes
    juliaan

  3. Ik neem deze van je mee
    dank je wel
    groetjes Paula

Geef een reactie