Citroensapkuur

Citroensapkuur

De citroensapkuur is een eenvoudige, grondige reinigingskuur van citroensap, ahornsiroop en cayennepeper. Naast de grondige reiniging van het lichaam is de kuur geschikt om op een natuurlijke manier de nodige kilo s kwijt te raken.

Het reinigen van het lichaam met de citroensapkuur ontlast de spijsvertering, waardoor deze zich kan bezig houden met het afvoeren van giffen en overtollige vetten, die zich in de loop der tijd opgehoopt hebben.

Tijdens de kuur drinkt men dagelijks 6 ? 10 glazen (elk 1,5 dl.) citroensapmengsel.

* Voor 1 glas citroensapmengel heeft u het volgende nodig:
* 2 eetlepels versgeperst citroensap (= ongeveer een halve citroen),
* 2 eetlepels ahornsiroop graad C,
* een snufje cayennepeper.
* (= 1,5 liter ahornsiroop graad C, 5 kilo verse citroenen, ??n busje cayennepeper voor een 10-daagse kuur)

Meng de 2 eetlepels citroensap met 2 eetlepels ahornsiroop en warm of koud water, voeg daar een snufje cayennepeper aan toe en u heeft een glas citroensapmengsel.

Het is belangrijk om tijdens de kuur veel te drinken (circa 3 liter per dag, waaronder het citroensapmengsel). U kunt hiervoor mineraalwater (zonder koolzuur!) of pepermuntthee (een andere thee is ook mogelijk) naast het citroensapmengel gebruiken. Ander voedsel dient u tijdens te kuur niet te gebruiken. Ook is het raadzaam om gedurende de kuur niet te roken.

De laatste 3 dagen van de citroensapkuur zullen in het teken staan van het soepel overbruggen van 10 dagen drinken naar het nuttigen van vast voedsel. Naast het citroensapmengsel nuttigt u op de eerste dag fruit (bijv. een sinaasappel) en tussendoor vers sinaasappelsap. Breidt dit op de tweede dag verder uit met fruit, rauwkost en fruitsalade en op de derde dag met een lichte soep. Hierna zijn uw spijsverteringsorganen weer gewend aan het opnemen van vaste voeding.

1 Reactie

  1. novemberrain18

    19 februari 2006 at 11:55

    De 11 dag drink je vers uitgeperst sinaasappelsap, zo een 5 glazen per dag van ongeveer 250 ml per glas. De 12 dag begin je in de ochtend met vers uitgeperst sinaasappelsap en in de middag een grote pan zelfgemaakte groentensoep, ABSOLUUT GEEN VLEES ER BIJ pas de 14 dag mag er vlees gegeten worden maar liever niet!!, (omdat je de 13 dag ook soep moet eten)(aardappelen, bleekselderij, prei, wortelen en koolraap), in de avond ook wat groentensoep met rijstcrackers. De 13 dag in de ochtend sinaasappelsap 1 – 2 glazen, in de middag groentensoep met rijstcrackers in de avond wat rauwkost en rijstcrackers. Deze methode doe ik al jaren 1 keer per jaar. Je drinkt ook thee van Kneipp erbij (thee om af te vallen)dit doe ik in de avonden als ik met de keur bezig ben. SUCCES!

Geef een reactie