Culinaire Vakantieherinneringen

Tijdens elke vakantie heb je wel een culinaire vakantieherinnering. Positief of negatief. Ik ben erg benieuwd naar jouw culinaire vakantieherinnering. Help je mee om van dit artikel iets moois te maken???


http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050409092533.jpg)">Que aproveche!
Eet smakelijk!


Iedereen gaat wel eens op vakantie en naast het mooie weer, de prachtige natuur, het cultureel erfgoed is het ook wel heel erg leuk om nieuwe culinaire ervaringen op te doen. En van die culinaire ervaringen zal vast niet alles je even goed bijblijven. MAAR die ervaring die je wel bij blijft daar denk je vast nog wel eens aan terug met een goed gevoel (soms iets minder positief, maarja dat heb je overal wel mee). En juist die ervaringen van smulwebbers wil ik gaan verzamelen in dit artikel!


HELP JE ME MEE???Hoe wil ik dat gaan doen?
Je kan in mijn WE (stuur me een bericht) jouw culinaire ervaring achterlaten eventueel voorzien van foto’s. Ik zorg er dan voor dat jouw bijdrage in dit artikel erbij komt te staan.
Als je onderaan dit artikel een berichtje achterlaat dan breng ik je op de hoogte zodra er een update van een mede Smuller is. Zo blijf je steeds op de hoogte en dat is wel zo leuk!


VEEL LIEFS, SONJA


http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050409092533.jpg)">

Als je lekkere recepten hebt die je helemaal doen terug denken aan een culinaire vakantieherinnering of misschien heb je wel een restaurantrecensie van je culinaire vakantieherinnering dan kan je deze kwijt op de Smulwebgroep Werelds_Eten , maar dan moet je wel eerst even lid worden… (zou ik erg leuk vinden!)

http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050409092533.jpg)"> Bijdrage van Sonja13091976


De lekkerste vis ooit gegeten op een boot in Mexico!!

Samen met mijn vriend was ik in het mooie Mexico. We gingen daar een boottocht maken naar een natuurreservaat waar alleen maar vogels leven. Het was een onbewoond eiland en het was er werkelijk prachtig!


Naast een wandeling over het eiland hebben we ook ruim de tijd gekregen om te snorkelen en te relaxen op het strand. Er kwam zelfs een vriendelijke en nogal grote rog gedag zeggen toen we lekker aan het badderen waren.


Aan boord werd intussen hard aan een heerlijke lunch gewerkt. Er was een minibuffet gemaakt en daar stonden een lekkere salade met megahete pepers, allerlei soorten vers fruit (diverse soorten meloen, mango, banaan, ..), pikante aardappeltjes en een superlekkere en grote vis op. Als ik het goed verstaan heb was het een makreel (maar het kan evengoed een andere vis zijn geweest; mijn Spaans is niet echt geweldig). De vis was met een rode pikante marinade ingesmeerd en voorzien van pepertjes, paprika en tomaat en vers van de grill. Ik had echt nog nooit eerder zo’n lekkere vis gegeten! Uiteraard heb ik dat in mijn beste Spaans tegen dat Mexicaanse omaatje gezegd. Ze vond het erg leuk om te horen, maar ik meende dan ook elk woord wat ik zei.
Al met al een heerlijke herinnering aan een prachtige dag!

2 Reacties

 1. Mijn vakantieherinnering aan Cassoulet is, heel paradox, aan de camping “Fort de Spion” bij Vreeland [aan de plassen].
  Ik kampeerde daar 2 jaar geleden met mijn zoon en at er, van een eerdere vakantie in Frankrijk meegebrachte Cassoulet uit een blik van de supermarkt Carrefour. Gekocht na vergelijking van de verschillende in aanbieding zijnde merken, dit was de duurste en de beste. Onder andere eendevlees en braadworst. En dat blijkt dus overeen te komen met het originele recept.
  Hoofdzakelijk een hap van witte bonen in tomatensaus, eigenlijk. Maar dus echt goed gekruid, en zonder smaakversterker en zo.
  Het was een succes, en ik maak het tegenwoordig graag zelf [voor het gemak wel de bonen uit blik]. Voor het recept kijk je verder op de site.

 2. Ik heb ooit in Pula [toenmalig Joegoslavie, op de Zuidpunt van Istri?]heerlijke sperzieboontjes in tomatensaus gegeten. Spotgoedkoop, want het was in de jeugdherberg. Het recept weet ik niet. Er zat in ieder geval olie in.
  In die tijd at ik boontjes altijd op zijn Hollands, zoals mijn moeder het maakte. Met als enige extraatje nootmuskaat of mosterd.
  Deze vakantie leerde mij dat er veel meer mogelijkheden zijn!

Geef een reactie